söndag 29 november 2009

Bloggstart

Så har också jag kastat mig inn i bloggvärlden, det känns lite läskigt men samtidigt roligt! Jag kommer uteslutande att blogga om trädgårdsrelaterade ämnen och då främst om mitt trädgårdsintresse och mina två trädgårdar.

Jag är en norsk tjej som bor ca en mil söder om Stockholm i son 2 och som har sommarstuga som ligger ytterligare 6 mil söderut (också son 2). På båda ställena har jag trädgård. Trädgården hemmavid har jag haft sedan våren 2007 och den på landet sedan vintern 2007/2008. Trädgården hemma är ca 1000 kvm., ganska backig och gammal. Huset är byggt på 40-talet, men det är inte mycket kvar i trädgården från den tiden förutom några murar. Annars domineras hemmaträdgården av berg, gräsmatta med mycket mossa i, syrener och bergenia.


Tomten på landet är ca 3000 kvm och ligger nära havet, men i skogsterräng. Den är också backig och domineras av tallar och berg samt en liten trädgårdsplätt.

Jag har många drömmar, planer och projekt för mina två trädgårdar. Några är påbörjade, men många är fortfarande på planeringsstadiet. Kunskapen är väl skaplig och har bättrats en del under 2009. Jag har växt upp med trädgård med mor, mormor, morfar och farmor som alla är/var mycket trädgårdsintresserade. Så ogräsrensning, gräsklippning, och i viss mån odling är inget nytt för mig. Däremot är det nytt att nu är det jag som bestämmer, planerar och genomför projekten. Det är kul och utmanande men samtidigt svårt. Men jag testar och ibland blir det bra, ibland mindre bra. För att bättra på kunskaperna har jag gått med i den lokala trädgårdsföreningen, läser mycket trädgårdslitteratur, har lyssnat på några föredrag, läser Allt om Trädgård och Hemträdgården samt använder internet.

1 kommentar:

anne - moseplassen sa...

Heisann. Her er det kommentarfelt!