torsdag 22 juli 2010

Min nya trädgård

Vi har alltså flyttat från huset och trädgården som jag har skrivit om tidigare. Den 1:a juni flyttade vi in i ett hus som ligger ca 1 mil ifrån det gamla. Den nya trädgården ligger lite längre söderut och det allra bästa med den är att den ligger ett stenkast från havet och vi har ca 50 meter till badbryggan. Dessutom har vi nu en fantastisk havsutsikt från hela tomten och i stort sett alla rum i huset.

Min nya trädgård är ganska gammal. Huset är byggt 1938 och trädgården är nog nästan lika gammal. Den är ganska stor (drygt 2000 kvm), brant och här finns massor att göra. Trädgården ser ut att ha varit riktigt fin en gång i tiden, men de senaste årens ägare verkar bara ha klippt gräsmattan, allt annat är eftersatt. Här finns gamla stenmurar, en slingrande grusgång, stentrappor, flera äppelträd, ett körsbärsträd, massor med buskar och träd och några igenvuxna rabatter.

Här är några bilder tagna strax före midsommar medans det fortfarande var grönt i trädgården. Sedan dess har det varit varmt och torrt i flera veckor så nu är det mesta gult och torrt.

Vi har två gigantiska doftschersminer på tomten, ca 4-5 meter höga. Här är den enaVi har även en hel del andra buskar. Några har jag lyckats identifiera, andra är fortfarande en gåta:-) Vi har bl.a. två olika sorters rhododendron, kerria, sibirisk ärtbuske, rosenspirea, syrener, forsythia, busktallar, vinbär och krypoxbär. Många av buskarna växer i slänterna på tomten. Det är fint, men det behövs en hel del rensning och föryngringsbeskärning bland buskarna. Här är några av buskarna fotograferad nerifrån släntenHär är en vy över "mittpartiet" i trädgården.Som synes finns det gott om projekt här. Det behövs rensas, beskäras, fällas träd, fyllas ut och bytas jord på en del ställen. Vi har börjat litegrann, men det kommer jag skriva om nästa gång. Hur som helst så har jag gott om planer, drömmar och förväntningar till min nya trädgård. Jag tror att den har potential att bli jättefin! Det kommer att ta tid, men jag har tid:-)

4 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Oj, vad spännande! Du måste visa en bild på havet också - det är vad man längtar efter just nu. Här är äckligt varmt och dessutom fuktigt, över 30 idag. Puh!

Mia sa...

Jösses, en ny trädgård, det var inte dårligt. Hoppas att du hittar roen i själen din där. Det ser ju väldigt fint ut, redan stora buskar och träd, det är ju liksom ramverket i en hage, väggar och tak, nu kan du ju bara börja njuta av blomsterrabatter och annat, det blir kul att se, grattis :)

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vad härligt med en ny "gammal" trädgård, då har ni ju lite att bygga kring i alla fall. Verkar hur kul som helst. Säkert kommer du att upptäcka en massa annat under vägs som inte syns nu. Kanske vårlökar eller annat "gott".
Hälsningar
Eva

Ninni sa...

Vad spännande! Maffiga rhododendron alltså! Gu så mysigt med små stigar här o där. Då kan man ju skapa olika "rum" i trädgården. För en som bor i inlandet är det sällan man ser havet..Vore kul att se "ditt" hav.