lördag 20 september 2014

En sensommarshow


De självsådda ringblommorna i rabatten vid parkeringen bjuder verkligen på färgsprakande fägring just nu


Sommarblommor är varken något stort intresse eller stark sida hos mig. Att det blev ringblommor här förra året kom sig av att vi hade många nya rabatter och jag behövde något att fylla ut med just här, i brist på tid och andra ideèr.


Detta är sorten 'Indian Prince'. Jag lät de vissna ner på plats förra hösten och det har de tackat för med att självså sig frikostigt. Tacksamt tycker jag eftersom jag inte har hunnit med att göra så mycket åt den här rabatten i år heller.


Några buskar och prydnadsgräs har jag planterat här i år så förvandlingen är på gång. Men jag funderar på att låta ringblommorna få "hjälpa" mig även nästa år - om jag skulle ångra mig så är de ju inte så svåra att rensa bort:-)

8 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Jag har verkligen förstått vitsen med ringblommor i år. De fyller ut perfekt. Det svåra är väl att hitta sorter som matchar övriga blommor. Dina är jättefina alldeles på egen hand.

Kram!

Rost och rädisor sa...

Gillar ringblommor. Brukar alltid låta några fröså sig i grönsakslandet och de är så snygga mot den blågröna palmkålen.
Allt gott
Anette

Unknown sa...

Flott farge i høstsolen:)

Törnrosa sa...

Jag gillar verkligen ringblommor. Här försöker de ta över grönsakslandet varje sommar men jag näns inte ta bort alla. Lämnar alltid några kvar på försommaren, och vips, är de flera hundra! Men så här på höstkanten blir jag glad av mitt oranga hav.
Ha det gott.
Kram

Fagertunhagen sa...

Ringblomster har jeg bare blitt mer og mer glad i med årene. De er så fine om høsten spesielt, når de forgyller hagen med sine varme farger.
Så lekker variant du har :)

Mia sa...

Så läckert, ju fler ju bättre ser det ut till. Nu är dom säkert extra tacksamma, och med flotta höstfärger. Jag har alldeles för få märker jag. Nydelig :)

Tittis trädgård sa...

Vilka fina "hjälpredor"! Ringblommor är ju toppen att fylla ut med. Bra när man har många tomma hål som behöver fyllas snabbt. Vackra bilder/ Kram Titti

Carita och Bertel sa...

Färgen ser ut som höstsolen, jättefint. Kanske vi ses i morgon.Ha det fint. Carita