torsdag 4 september 2014

Vardagslyx


Att kunna gå ut i trädgården och plocka sina egenodlade vindruvor - det är vardagslyx det:-)



Vi har fyra olika sorters vindruvor. Två av dem växer mot det ena växthuset södra vägg. De andra två växer i det nyaste växthuset.

Just den här sorten heter Vitus 'Boskoop Glory' och den funkar jättebra här hos oss i zon 2/3.


11 kommentarer:

Marit sa...

Så flotte druer! Hvordan er smaken på de?
Jeg har grønne søte druer som er veldig gode men små. Kunne godt hatt noen blå søte hvis det finnes og at de klarer seg her vel og merke ;-)
Du er heldig som bor i 2/3 sone.

Klem!

Sabelhagens Olivlund sa...

Så mycket vindruvor! Tänk att bara kunna gå ut och plocka, tala om vardagslyx på hög nivå:)
Kram Maria

hagen vår sa...

Hei! Det å kunne gå ut å plukke druer er luksus. Vi har en, men i år er det bare blader. Oppbevarer den i kjelleren om vinteren. Og vi var veldig treige med å få den ut i lyset. På grensa til plantemishandling. Derfor ingen luksus på oss. Må prøve å få tak i en som kan tåle å stå ute hele året.
God kveld! Anne

Veronica sa...

Men åh! Nu blir jag avis som sjutton! Inte på att du har druvor för det har jag med men jag var helt säker på att jag planterade en röd druva i växthuset och såg framför mig ett växthus full med röda vackra... Efter 4 år gav de frukt första gången förra året och de är gröna!!??
Och jag hade ju 4 gröna sedan tidigare !!

Kram

Unknown sa...

Så långt gångna druvorna verkar vara och då kan de sola sig och mogna ännu mer i det fina septembervädret! Vanligtvis har jag svårt att uppskatta druvor i Norden, då jag är ungerska och praktiskt taget uppvuxen på en vingård, men jag fattar ju glädjen över egenodlade frukt och bär. Det finns få saker som gör en sååå lycklig. Jag går runt och myser över våra björnbär.
Vindruvor har dock den stora fördelen att man kan spaljéra dem till levande tak eller gardin. Så lite avis blir jag allt.
Kram
Marta

Tittis trädgård sa...

Oj, vilka mängder! Och vackra att se på är de också! Vi har bara gröna, och de är så små att man knappt ser dem med förstoringsglas./ Kram Titti

Ranten sa...

For en luksus! God helg :-))

Rost och rädisor sa...

Vilken fantastisk syn. Bara att gratulera. Här blev det en klase som fåglarna norpade innan de var riktigt mogna.
Ha det så gott i helgen
Anette

Törnrosa sa...

Härligt med vindruvor. Och roligt att du har flera olika sorter. Jag har ett ranka, nåja, många små vilda frödsådda också, i ett av mina växthus. I år är de jättegoda och fina. Men att odla dem ute, som du, det vågar jag inte. Trots att det är en estnisk staketdruva.
Ha det gott.
Hej och kram från Törnrosa

Carita och Bertel sa...

Det är skoj med vindruvor även om man kanske inte äter alla, man kan känna sig lite ´utomlands´när man kikar in i sitt växthus. Ha en fin o solig helg. Carita

Hageidyll i Sonvika sa...

Deilig med litt luksus!
Her er druene spist opp, men nå nyter vi fiken...1
Eirin