onsdag 25 februari 2015

Vårtecken


Vilken dag vi har idag! Fåglarna kvittrar, det är 7 grader varmt i skuggan, sol från blå himmel och vindstilla - jag kan inte låta bli att njuta även om det strängt taget är lite väl tidigt för sådant väder, det "borde" ju vara vinterväder nu.

I trädgården är nästan all snö borta och när man tittar noga i rabatterna så har de första vårblommorna börjat titta upp.

Nyplanterade påskliljor och krokusar börjar dyka upp bland snörester och visset gräs i rabatten vid övre parkeringen.


I den nya rabatten vid nyaste växthuset och uteplatsen spirar också påskliljor och krokusar. Här växer det mest Hosta på sommaren vilket gör att rabatten ser riktigt trist ut nu.


Vårkragen, Doronicum, som jag inte har något sortnamn på är bland de första att titta upp varje år. De brukar bli rådjursmat, men är tåliga och brukar så småningom blomma ändå även om de betas ner till grunden flera gånger.


Den ungerska Blåsippan, Hepatica transsylvanica 'Blue Jewel' börjar få knoppar.


Och en ensam liten Snödroppe har dykt upp i slänten vid vår ingångsdörr.


Nu kliar det i fingrarna efter att börja rensa i trädgården. Jag försöker lugna mig lite - det kan ju komma både snö och kyla en lång tid ännu. Men visst är det skönt när våren är på gång? :-)

6 kommentarer:

Maribel sa...

Visst är det härligt med de små vårtecknen som poppar upp ur jorden, soligt och fint idag hos mig med. Snart är det vår. Ha det gott! Marika

Marit Sønstebø sa...

Herlige vårtegn! Det var faktisk 7 grader her i dag også, men her er det fortsatt alt for mye snø. Til uka melder de om - 8 igjen, så det er sikkert like greit at det er en del snø igjen. Får nyte dine flotte løker som ser ut til å komme veldig fort opp :)

Klem!

Inger sa...

Verkar bli en tidig vår, men kan som sagt bli bakslag.
Kram

Ranten sa...

Herlige vårtegn du byr på :-)) litt yr må det være lov å være nå?! God uke!

Rost och rädisor sa...

Fint väder här också igår, men visst kan det fortfarande bli bakslag. Började klippa ner en del perenner, men rabatterna får väl vänta lite till.

Ha det så fint
Anette

Gunilla Teckenberg sa...

Härliga tider stundar, här har det mesta av snön smält bort men tjälen biter sig fast i torvbäddarna. Så länge den ligger kvar är jag glad att solen inte visar sig varje dag.

Kram!