torsdag 31 december 2015

Ett gott slut


I trädgården är det lite aktivitet för tiden, men i tankarna är den ständigt närvarande. Nya planer smids och förra årets intryck och erfarenheter bearbetas. På bloggen har det varit väldigt tyst de senaste månaderna, men tanken är att det ska bli bättring framöver. De senaste månaderna har jag prioriterat annat och spenderat minimalt med tid vid datorn.

Så här på årets sista dag summerar jag trädgårdsåret och är på det hela taget nöjd. Vi hann inte allt vi hade planerat, men å andra sidan hann vi med några nya ideèr och projekt istället som kom upp under året. Det var en blöt sommar och det var skönt tycker jag. För en gångs skull behövde vi inte oroa oss för torkan utan kunde fokusera på annat än vattning och väderleksprognoser.

Vi har besökt fina trädgårdar och fått inspiration och träffat trevliga trädgårdsvänner.
Och inte minst har vi haft roligt och njutit i vår egen trädgård, hur stökig och ofärdig den än är.

Och medan jag skriver detta står maken i köket och tillagar vår nyårsmiddag, och minsann har han inte varit ute och skördat jordärtsskockor som skall ätas ikväll. I helgen tänkte jag beskära vinrankona - en bra början på det nya trädgårdsåret :-)
10 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

Det blir ett riktigt gott slut med skockor! Hoppas ert 2016 blir fint, men inte riktigt lika blött som i år...

Inger sa...

Gott nytt år!
Kram

Marit Sønstebø sa...

Der var du, ja! Jeg har tenkt på at du har nok mye å gjøre på hjemmefronten :)
Blogging må en gjøre når en har overskudd.
Takk for alle hyggelige kommentarer hos meg!

Jeg ønsker deg et godt nytt (hage) år! :)

Klem, Marit

Gunilla Teckenberg sa...

God fortsättning Nora på det nya året!

Har saknat dig

Kram!

Ranten sa...

Godt nytt år! Jeg gleder meg til å følge deg og hagen din inn i 2016!

Berit sa...

Önskar dig detsamma ett underbart avslut på detta år och ett magiskt nytt år!!

Mia sa...

Gott nytt år till dig og, hade det inte varit tjäla så hade jag nog haft skokkor til soppan också :)

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Ja, jeg har også flere jordskokker ute som jeg kan hente inn. Fin jobb i dag, her er sol fra blå himmel men litt sur østavind.
Ha et fint nytt år, hilsen ingeborg fra fruhaldshage

Anja sa...

Hej, hej Nora!
Jag "hör" att du är nöjd med det gångna året och skönt att du kunde glädjas åt regnandet. Vi förtvivlade istället.Och regnandet har bara fortsatt och fortsatt för att helt plötsligt bli svinkallt men torrt. Jag gillar inte barfrost om den utvecklas till bartjäle. Annars behöver vi kylan för att decimera en del ovälkomna gynnare i trädgården.
Har faktiskt undrat vart du har tagit vägen :-), men skönt att du är på banan igen! Ska bli roligt att se vad du/ni "hittar på" i trädgården. Visst är det härligt att njuta av det man har oavsett i vilken fas den befinner sig i. Er trädgård ser ut att bli en riktig höjdare - även i ordets symboliska mening.

GOD FORTSÄTTNING NORA!

Kram, Anja


Anonym sa...

Gott nytt år och god fortsättning! Kul att se dig igen, men ibland finns annat som är viktigare, bra att du gör det som känns rätt.
Kram Kristina