söndag 26 augusti 2018

Hurra för oss


Igår, den 25:e augusti, hade vi bröllopsdag. Det har nu redan gått 11 år sedan vi sade ja till varandra. Och vad passar väl bättre som "bröllopsdagsfirande" än att investera i två riktigt snygga träd? Så gjorde vi och här är resultatet.

Träd nummer ett är det maken som har hittat och fastnat för. Vi har spanat på det hela sommaren men avvaktat tills nu med att köpa det. Som tur är fanns det kvar när vi kom till plantskolan igår.


Detta är en Japansk Lönn, Acer palmatum 'Mikawa yatsubusa' som är lite drygt två meter hög. Platsen var redan förberedd så det var bara att plantera direkt när vi kom hem. Runt "fötterna har den fått det läckra gräset Carex caryophyllea 'The Beatles' som förhoppningsvis snart kommer bilda en tät, rufsig grön matta.Formen på kronan är minst sagt udda, men snygg tycker vi!


 Träd nummer två var det jag som hittade, en toppad, uppstammad Bok, Fagus sylvatica. Även det planterades på direkten, och nästan i direkt anslutning till Lönnen. Här skall det planteras flera Hostor runt om, men det blir nog först till våren när det är dags att dela några av våra Hostor som har blivit riktigt stora.


Visst har den snygga blad?


Stammen är läckert krokig och knotig.


Och kronan är så snygg så jag knappt kan se mig mätt på den:-)


 Så kul kan man alltså ha på sin bröllopsdag när man har turen att ha hittat någon som man tillsammans kan utveckla ett gemensamt intresse med!

12 kommentarer:

Marit sa...

Gratulerer så mye med både bryllupsdag og flotte trær!
Lønner og bøk er blant mine favorittrær :)
Fine blader på alle sammen.
Ønsker deg en god kveld!

Klem, Marit

Gunilla Teckenberg sa...

Gratulerar på bröllopsdagen!

Riktigt läckra träd ni har hittat. Den japanska lönnen är ett konstverk, jag har den men bara som en liten buske. Antar att den är ympad på stam och den hade jag inte kunnat motstå.


Kram!

Karsten F sa...

Hei Nora

Gratulerer med dagen!
To træer er en tradition mange steder når et par gifter sig og flytter sammen - så det er bestemt passende:)

Ha en dejlig dag!

Maribel sa...

Hej Nora!
Gratulerar på bröllopsdagen, vilka fina presenter. Lönnen är otroligt fin, gillar de mörka flikiga bladen. Boken har vackra blad och en härlig stam, men blir de inte väldigt stora?
Ha det fint /Marika

Inger sa...

Grattis till er båda! Vilka häftiga träd ni hittat, hoppas de kommer att trivas hos er. Själv har jag/vi firat 42 års förlovningsdag idag. Ja det blev väl inget hejdlöst firande precis.
Kram

HageSus i Turids hage sa...

Gratulerer med bryllupsdag.
To flotte trær dere har kjøpt. Vifte lønn var nydelig og jeg likte så godt omgivelsene der dere har satt den med den herlige steintrappa.
Boken var også fin.
Ser så flott ut med skråningen full av stein og gangveier.
Ha en fin, ny uke Nora!
Hilsen fra Turid

Daniel Lindholm sa...

Det där blir riktigt bra! Härlig stam på boken, den gillas!
Grattis till både inköp och jubileum.

Hageidyll i Sonvika sa...

Gratulerer til dere begge!
Bra valg med hverandre, og trær:-) Kjekt med oppstammede trær, da får man plantet under. Skjønner godt at dere falt for de trærne.
Veldig hyggelig å se deg igjen i sommer, og at du tar turen innom når du er på disse kanter.
Vi ser utfra bloggen at vi gjerne skulle sett hagen igjen, og sett forandring/utvikling live..
Ha det godt! Eirin

hagen vår sa...

Hei!
Gratulerer med 11 års dagen. Jeg nesten hiver etter pusten når jeg ser bildene fra hagen.
Ha det godt! Anne

Anna-Karin Rickardsson sa...

Hej Nora!
Gratulerar till bröllopsdagen, det gemensamma intresset och till de urläckra träden. Otroligt fina bladverk båda två. Kronan på den japanska lönnen som ett riktigt konstverk och stammen på boken mycket fascinerande och snygg. Fint val av bröllopspresenter, som kommer att stå där och glädja er år efter år.

Måste också få säga hur vackert ni har det. Så snyggt ni gjort med planteringar, stenläggningar, växtval ..... Superfint!

Kram Anna-Karin

World of Animals, Inc sa...

This is a beautiful looking landscape of your garden. I love the flowers and vegetation surrounding the walkway. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
World of Animals

Anjas Hill sa...

Vilket härligt inlägg! Det är en ynnest att ha gemensamt trädgårdsintresse. Rent ekonomiskt innebär det att man slipper dra pengalasset ensam och arbetsmässigt - ja, du vet!
Grattis (mycket för sent) till bröllopsdagen och grattis till två mycket vackra träd!

Önskar dig och din familj en
GLAD PÅSK!

/Anja