lördag 17 april 2010

Så länge var Adam i paradiset......

Igår skrev jag ett inlägg om hur jag har en tendens att "glömma" alla problem som kan uppstå i trädgården på sommaren. Idag gav naturen mig svar på tal. Kirskålen spirar under doftschersminen i år igen och idag har jag sett årets första mördarsnigel:-( Sistnämnda blev inte långlivad, jag tog livet av den illa kvickt.

Men, det var inte bara dåliga nyheter idag som tur är:-) Det spirar lite överallt bland perennerna och jag är speciellt glad för att det spirar i rabatten jag gjorde förra året. Till och med pionerna som jag trodde hade dött spirar i den rabatten nu:-) Här ett litet urval av dagens upptäckter

HöstfloxStjärnflockaJakobs StegeAklejaPionRiddarsporrePlymspireaGräslöken har verkligen satt fart den senaste veckan.....åh, vad jag längtar efter att skörda årets första gräslök!Av det som tidigare ägare har planterat i denna trädgården har jag tre klara favoriter; kaprifolen, syrenerna och löjntnantshjärtat. Sistnämnda växer i rabatten på baksidan och den blir enormt stor och fin! Nu spirar den i klara, fina färger och växer så snabbt så att man nästan kan se det med blotta ögat:-)När det gäller rabatten på baksidan så ser den ut så här nu. Något färggladare än förra veckan iallafall:-)Till sist en liten parad av vattenkannor:-) Vi städade garaget idag och min man gjorde en liten "utställning" på plantbordet. Undrar om han tycker att jag har för många vattenkannor?

7 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Tänk vad man kan glädja sig när växterna börjar titta fram igen.

Marit -Tusenfryd sa...

Slike små spirer som titter opp av jorda gir mye glede og håp!
Det er usigelig godt å se at det spirer igjen:)

Mange flotte vannkanner og de kommer nok til nytte en gang alle sammen:D

Karin - Mina Rum sa...

Det är verkligen härligt när man börjar kunna urskilja vilka växter som klarat vintern. Men det är lite svårt att tro att den där 2-3cm höga riddarsporren ska bli uppåt en meter! Men det blir den ju tillslut.
Ha en fortsatt fin trädgårdshelg. Kram!

Mia sa...

Bara fyra *fniss* det är väl inte så illa..
Det är så härligt att se det gröna som kommer upp, ibland tror jag faktiskt jag gläds mest så här års, med löften om vad som ska komma, nästan mer än blommorna. Man blir rörd av de små gröna och ibland röda bladen. Vilken överlevnadsämne! Sniglarna tänker vi inte på, det gäller att hålla riktigt fokus ;)

Susie på Stjärnarve sa...

Vttenkannor kan man aldrig få för många av. Själv har jag bara tre stora, men också två lite mindre och sen har jag ju två slangmunstycken och en slangvinda och en rotbevattnare och en bevattningsslang och.......
I morgon ska jag gå ut och göra som du gjort, ta kort på det som spirar. Sen ska jag göra likadant om en vecka igen. Förmodligen ser man först då hur mycket som hänt!

Susie på Stjärnarve sa...

...att jag hann faktiskt ta några kort igår, men idag - när jag tänk jobba ute lite - då är hela trädgården snötäckt!
Visserligen är det bara april, men om man nu ska ha "aprilväder" så vore det ju kul att få några riktigt varma dagar också!

Ninni sa...

Hejsan!
Glad att jag hamnade på din fina blogg och äntligen fick tag på namnet på min växt jag undrat över så länge. Bergenian är en luring och nu vet jag mer om den. Du har en härlig blogg som påminner lite om min egen.
Kika gärna in om du har lust.
www.torpstubbangen.blogspot.com

Tack för titten och information om Bergenian.
Ninni