onsdag 22 augusti 2012

Mysteriet 'Magnus'För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om några nya Echinacea purpurea som var köpta som 'Magnus' men som såg lite märkliga ut.

Nu blommar alla tre plantorna och det var inte bara 'Magnus' precis som jag misstänkte.

En av plantorna är nog en 'Alba'


Den ena blomman har några extra kronblad mitt i fröställningen, nästan som en tuppkam:-)

Nästa planta kan nog vara en 'Magnus' tror jag. Blomman till vänster ser iallafall ut som en 'Magnus'. Blomman nederst till höger växer på samma stjälk men liknar ju inte alls?? (Blomman längst bak till höger sitter på en annan planta) Hur kan det komma sig att två blommor på samma planta är så totalt olika? De har blommat nästan lika länge (den till vänster någon dag längre än den till höger) och har varit totalt olika hela tiden.


På den sista plantan ser blommorna ut så här


Färgmässigt ser det ut som en 'Magnus' tycker jag men blommorna skiljer sig en del från förra plantan. Fröhusen är helt platta och har en rödare färg och kronbladen växer rakt ut och inte lite nedåt som plantan på förra bilden.

Lite av förvirringen kvarstår som ni märker. Att det första är en 'Alba' är jag nog nästan 100% säker på. Att nr två är en 'Magnus' tror jag också. Men trean.....kan det också vara en 'Magnus'?

6 kommentarer:

Marit sa...

ja, den hvite er helt klart ikke Magnus! ;-) Det finnes også en annen hvit sort som heter White Swan. Det var artig det bildet du viste med den hanekammen på toppen. kanskje det er en punkeblomst! :-D Ha en fin onsdag. Klem Marit

trädgårdsdrömmar sa...

Den vita är en Alba. Sådde sådana förra året som blommar så fint nu.De ser ut som din gör.MVH

Turid sa...

Fine er du uansett, selv om det er greit at pottene inneholder det man faktisk har kjøpt og ikke andre ting.
Den hvite punkerblomsten er jo artig da :)

Vivishagerom sa...

Jeg må nok kjøpe meg flere solhatter. Skjønner det nå, som jeg ser disse flotte plantene dine!

Klem

Ruben sa...

De här Echinaceorna har väl korsats och korsats, så till slut går det inte längre, och det blir sådana här effekter. Man vet snart inte vad som är vad! Men fina är de!

ha det gott!
/ruben

Helens trädgård sa...

'Magnus' eller inte så är Solhattarna i alla fall verkligen vackra :=)

Ha det bäst!