onsdag 6 februari 2013

Årets första


I lördags sådde jag för första gången sånt som skall stå inne. Tidigare under hösten/vintern har jag sått perenner som får stå ute. Innesådderna står i rumstemperatur vid fönstret i tvättstugan fram tills det (förhoppningsvis) spirar. Sedan skall de få flytta inn i växtrummet där det är 14-15 grader och bättre ljus.

Sedan i lördags har jag sprungit ofta i tvättstugan för att titta till mina sådder. Jag VET att det tar tid innan det spirar, men jag kan inte låta bli - jag är som ett barn på julafton som väntar på att tomten skall komma:-)

Och tänka sig; idag hittade jag den första lilla spiran....bara fem dagar efter att fröna kom i jord. Det är en pytteliten Basilika som har tittat upp. Den är så liten så den knappt syns men lyckan är fullkomlig i alla fall. Låt gå att snön vräker ner utanför - jag har vår i min källare!
10 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Grattis! :-) Det er alltid deilig å se de første spirene. Det blir nok mange flere ♡

Ha en god natt, klem!

krepsemor sa...

Gratulerer med den lille deilige spiren :) Ja, vi blir som unger igjen når frøene er kommet i jorden. Vi kan nesten ikke vente til de rører på seg!
Jeg har til og med frøpotter i kjøleskapet......
Lykke til!

Ranten sa...

Lykken er : ) Det er en uslåelig deilig følese når det spirer i pottene. Den følesen kjenner jeg godt : ) Alt godt!

Susie på Stjärnarve sa...

Visst är det härligt! Jag - som egentligen inte gillar att så - sådde sex sorters chili för några dagar sen. Men...det blev plats över så då sådde jag 3 krukor med svart stockros och 3 med röd. Dom röda har redan kommit upp och det är SÅ spännande!!

MarJE sa...

Ein spire gir virkelig lykkefølelse....og ja, vi blir som born på julafta :)))
Gratulerer så kjekt.
Ha det fint.

Pilgrim sa...

Det finns inget som att gå i väntans tider. Man blir som en äggsjuk höna :-) Härligt med vår i källaren, fast du kan väl vara så snäll och släppa ut den så all snö tinar och försvinner ;-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tua sa...

Så deilig at det spirer og gror inne om det laver ned ute. Kos deg med sådden. Fin torsdag til deg.

Ulrika sa...

Grattis till den härliga lilla fröplantan, visst är det underbart att man kan börja lite innan när det är sånt skitväder ute!

Kram Ulrika

Bettina Bäck sa...

Tjohoooooo! :-)

Tant Otteskrufv sa...

YIPPEEE!!!