lördag 2 februari 2013

Lager


I somras köpte jag en Lagerplanta. Innan frosten kom fick den flytta in på vår pyttelilla toa i källaren. Där står den tillsammans med våra två Fikon. Det är trångt om utrymmet och inte så mycket ljus, men i höstas hade jag inte någon annan plats att förvara den på. Vi har stängt av värmen i det lilla rummet och temperaturen pendlar mellan 5 och 8 grader. Både Lagern och Fikonen har fått lite vatten ett par gånger, i övrigt har de fått stå ifred där inne i kylan.

När vi gjorde i ordning växtrummet i källaren för ett tag sedan hade jag planer på att flytta Lagern dit in under belysningen. Men nu vet jag inte riktigt. Den verkar må bra och trivas där den är så jag låter den stå kvar ett tag till. Men vatten fick den i alla fall innan jag stängde dörren igen:-)
5 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Å vad härligt. Den ser ju jättefin ut. Ja, låt den vara du. Jag fick skrota min lager efter sköldlössangrepp. Låt den stå kallt, det var det många som tipsade mig om - till nästa gång. ;-)

Pilgrim sa...

Ser jättefin ut, jag hade låtit den stå kvar.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marit Sønstebø sa...

Ja, det er nok best å la den bli der den har stått i hele vinter. Den ser jo veldig fin ut! Ha en fortsatt fin helg! Klem

Mia sa...

Lager? är det den man får lagerblad ifrån till steken? En sån skulle jag vilja ha också. Den ser frisk och fin ut din planta, den mår nog bra där den står :)

marit´s,,, sa...

Å så flott den er, den trives vist best der nå inn til videre.
God søndag fra Marit.