söndag 24 mars 2013

"Snigelresistenta" Hosta June

Idag har jag bläddrat och läst i Zetas katalog. Jag har faktiskt aldrig handlat där trots att det inte är så långt härifrån, men jag brukar ändå läsa deras katalog och titta in på hemsidan ibland. Sortimentet är otroligt brett och katalogen är full av information vilket är bra.

Men jag reagerade på en sak jag läste i katalogen (och detta har jag läst på många ställen), nämligen att Hosta 'June' är snigelresistent. Så här brukar nämligen mina 'June' se ut när sniglarna har varit i farten.


Jag är fullt medveten om att varken Zetas eller någon annan som säger att 'June' är snigelresistenta garanterar detta till 100%. Men jag kan i alla fall dementera uppgifterna - 'June' är inte snigelresistent.......eller så har "mina" sniglar inte samma smak som alla andra:-)

6 kommentarer:

Hélena sa...

Dina sniglar kanske inte har läst Zetas katalog ;-) Jag gillar verkligen hostor men vet inte om jag vågar, har så många sniglar i trädgården och det gör ont i hjärtat när jag ser alla hål i vackra blad.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marit sa...

'June' har tykke blader, mend en er nok ikke sneglesikker, nei. Du beviser jo det her :-)

Ha en fin kveld. Klem!

Karin - Mina Rum sa...

Jag är, tack och lov, ganska förskonad från sniglar. Hade desto fler på gamla lantstället. Där åt de ALLT! Det fanns inget som var snigelresistent. Har de bara fått smak på något, så äter de.

Kram!

Bettina Bäck sa...

Jag slipper också sniglarna, men har rätt rejält med snäckor. De smaskar demokratiskt på det mesta, så det vette sjutton hur det är med resistensen - även om jag inte har june.

Helens trädgård sa...

Ja, det var klart bevisat av bilden att sniglarna gillar även June.
Tråkigt då växterna blir snigelmat.

Trevlig kväll!

Gunilla Teckenberg sa...

Att `June´ skall vara snigelresistent har jag också läst och förstår det inte alls. Det borde ju innebära att just`June´skulle innehålla något ämne som ogillas av sniglar och hur skulle det vara biologiskt möjligt?

En annan sak med `June´är att den ser så olika ut. Den plantan jag har liknar inte alls din. Om man bildgooglar på `June´ får man fram väldigt olika bilder växten. Endera så är en del felmärkta eller så är det en växt med väldigt olika variation i utseendet???