onsdag 26 juni 2013

Att slå sig ner en liten stund....


....i trädgården gör jag sällan. Att-göra-listan är för lång och det är alldeles för roligt att gräva, plantera, rensa ogräs och klippa tills att jag känner något sug till att sitta still. Men när jag väl känner för att sätta mig ner så har jag en favoritplats.


Här i skuggan under körsbärsträdet kan man se kanten på en stor sten på vänster sida om grusgången (precis bakom fingerborgsblomman). Det är detta som är min favoritplats i trädgården när jag bara vill ta det lugnt och sitta ner och lukta på blommorna:-)

Från andra hållet syns den lite bättre


Och framifrån ser den ut så här


Vilken tur att de som anlade den här trädgården för några decennier sedan kom på den briljanta iden att göra en sittplats just där!


7 kommentarer:

Ranten sa...

Jeg har blitt mye flinkere å bare nyte. Kunsten å nyte hagen :)Sitte der og ta den innover seg.. Jeg har også sånne steiner rundt om :)

Mia sa...

Dofta på blommorna blir så allt för sällan, det borde man unna sig. En perfekt sittplats har du :)

Ruben sa...

Väldigt vacker utsikt från mysplatsen!

Ha det gott!
/Ruben

Carita och Bertel sa...

Du har rätt i att man sällan sitter ner i sin trädgård, det finns ju alltid något att plocka med. Jag försöker ta en runda per dag i alla fall. Ha en skön dag/Carita

Marit Sønstebø sa...

Ja, det er absolutt noe en burde gjøre oftere. Jeg er ikke noe flink til deg jeg heller, så det blir mest jobbing i hagen. Men jeg skal legge meg det på minnet, for hagen bør nytes mer også.

Klem!

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken mysig sittplats. Jag har suttit och njutit rätt mycket i trädgården, inga stora projekt.
Ha det gott
Kram Maria

Fagertun sa...

Kanskje noen før deg har likt å sitte på akkurat samme plassen :)
Jeg liker disse naturlige sitteplassene, gjemt i det grønne, bedre enn uteplasser og verandaer når jeg bare skal ta meg en pust i bakken - og nyte noen minutter i sol eller skygge.
Ofte så sitter jeg her eller der og funderer for så plutselig å sprette opp når en idé streifer forbi. Full av virketrang igjen:)
Ha en god og nytelsesfull sommer i hagen:)