måndag 19 augusti 2013

Nu finns det att göra


Idag har det grävts ännu mer i vår trädgård. Vi passar på nu när vi ändå har en grävmaskin med förare till förfogande:-)

Dagens projekt var slänten nedanför huset som delvis har rensats. Den slänten har jag beskrivit här. Sly, sten och enorma mängder med Krypoxbär har nu grävts bort och en ny terrassering har påbörjats.Så nu finns det ännu mer att göra och ännu flera planer att lägga. Och snart är jag benägen att hålla med de personer i vårt umgänge (som inte är är trädgårdsintresserade) som säger att "Oj, va mycket jobb ni skaffar er". Och mycket jobb har vi framför oss. Men det känns roligt och utmanande och inte betungande än så länge.

Nu kan jag även illustrera hur det ser ut under ytan på väldigt många ställen på vår tomt.Berg utgör grunden och på det finns ett tunt lager med jord, sand och fyllnadsmassa. Väldränerat var ordet:-)

Vilket jobb de måste ha lagt ner när denna tomten gjordes i ordning på slutet av 30-talet. Undrar hur de bar sig åt då för att få dessa gigantiska stenblock på plats?
11 kommentarer:

Hélena sa...

Ja, det tänker jag på ofta! Hur svårt det måste ha varit innan alla maskiner. Vilket jobb! Er tomt kommer att bli kanonfin och det är bra att ni lägger ner tid på grunden.
Kram Hélena

Mia sa...

Ja hur? på samma sätt som dom gjorde pyramider?
Du skaffar dig jobb men det blir fint helt säkert till slut :)

Helens trädgård sa...

Åhh, så spännande med berghällor och enorma stenar. Blir lite avundsjuk :=)
Vad ska det bli?
Ska bli kul att få följa med förvandlingen.

Ha det bäst!

Tittis trädgård sa...

Jag förstår att det är ett hästjobb att få ordning på den slänten, men oj så fint det kommer bli när ni blir klara. Det är så vackert med en kuperad trädgård, så mycket mer spännande än en som är alldeles platt!/ Kram Titti

Ruben sa...

Här går det framåt minsann! Förstår att ni har tänkt ut den optimala lösningen och jag är säker på att ni inte kommer att ångra allt arbete senare när ni kan sitta med armarna i kors och njuta! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Merja sa...

Så spännande! Som du skriver får man passa på när man har grävaren där. Det gjorde vi med:)
Härligt med alla stenar och berg!! Jag tog till vara på varje sten. Karl sa att jag haffade dom redan i skopan;)
Lycka till!

Bettina Bäck sa...

Häftigt! Mycket jobb var ordet sa Bill till Bull. Men det ser himla kul ut också.

Et nytt landsbyliv sa...

Stort prosjekt og masse potensiale for mye hageglede! Det blir spennede å følge dette arbeidet framover :)

Marit sa...

Ja, det kan en jammen lure på hvordan de gjorde det på 30 tallet. de hadde nok ikke små gravemaskiner til å hjelpe seg da, nei... Det blir så spennende å følge utviklingen i hagen din!

Klem!

hagen vår sa...

Fantastisk spennende. Var inne og så på "forbildet" ditt. Skjønner veldig godt ønske om å gjenskape noe lignende i din fjellskråning. Ta mange bilder av den framvoksende hengende hage. Ha det godt! Anne

Carita och Bertel sa...

Spännande att få se er trädgård växa fram/Carita