onsdag 3 juni 2015

Rhododendron 'Goldbukett'


En av förra årets nyinköpta Rhododendron är Rh. 'Goldbukett'. Den har blommat i ett par veckor nu och jag tycker den är helt fantastisk med sina svagt gula blommor.


Blommorna har röda fina röda detaljer och stjälkar (blommorna är lite gulare i verkligheten än det ser ut till på bilden)


'Goldbukett' blir ca en meter hög och är härdig till ungefär zon 4. Den trivs i halvskuggigt läge och vill ha jord med lågt PH.


När jag köper Rhododendron är det främst växtformen, bladen och bladens färg jag är intresserad av, men om de blommar i gult är det ett extra plus. Jag tycker så mycket om den ljusa gula färgen som många Rhododendron har och den passar dessutom jättefint till de mörka bladen!

4 kommentarer:

Marit sa...

Så nydelig den er med den lysegule fargen og de mørke bladene! Navnet er notert ;) Det er så lite utvalg av spennende rhodoer her at det er helt tragisk. Det er ikke så mange som selger det her bortsett fra noen få sorter på Plantasjen som de har hvert år...

Klem

Anjas Hill sa...

Så vacker din rododendron är! I den näst sista Boliden tror jag att blomfärgen stämmer bättre.

/Anja

Ranten sa...

Den var skikkelig lekker! det er først de siste par årene at jeg har handlet Rhododendron til hagen men nå er det gjort ;-D God uke!

Carita och Bertel sa...

Härlig färg på din rhododendron, lite ovanlig. Ha en fin helg. Carita