söndag 19 mars 2017

Dinosaurier på grönbete


Vår trädgård framstår nog inte alltid som en barnvänlig trädgård. Men med lite fantasi så kan även en brant trädgård fylld med planteringar vara minst lika barnvänlig som den "klassiska barnvänliga" trädgården med plan gräsmatta, fotbollsmål och badmintonnät.

Som den här planteringen till exempel. Vid första anblick kan man nog tro att detta bara är en av våra många upphöjda planteringar, men det är inte bara en plantering utan även trädgårdens dinosaurieberg.


Förra helgen var det så dags för årets dinosauriesläpp i trädgården noga övervakat av femåringen. Han försäkrade oss om att dinosaurierna hade lovat att inte äta upp några växter, men jag vet inte riktigt om jag litar på det löftet.....titta bara:-)

Som tur är var inte alla lika glupska och opålitliga, de andra nöjde sig med att mysa under träden....


....leka i snön


.....eller njuta av utsikten från några av "bergstopparna"13 kommentarer:

Marit sa...

Så gøy da! Ja, 5 år er virkelig riktig alder for dinosaurdilla! Jeg husker at mine egne barn hadde samme dilla.
Så flotte planter du har som er egnet til leken. Får håpe at de ikke spiser opp alt! :))

Klem, Marit

Lykkelig i hagen sa...

Fantastisk!!
Ha en fin ny uke!
Klem fra Anne-Kristin

Veronica sa...

Coolt :)

Det ska jag överraska 3 åriga barnbarnet med till påsk när jag har tänkt att han ska få leta påskägg i trädgården. Han ska få en massa dinosaurier i Woodlandet :D

Härligt att våren kommit till oss!

Kram

Inger sa...

Underbart att barnen får leka bland växterna, ja det är ju såklart även deras trädgård.
Kram

Ranten sa...

Herlig! Helt etter mitt hjerte :-)) Her er det mest små prinsesser som gjester hagen så det blir nok ikke dinosaurer men andre små og søte dyr ;-) Men jeg må innrømme at jeg selv setter ut små dyr rundt i hagen, her kan du møte både øgler og tigre ;-D

hagen vår sa...

Hei!
Dette er spennende. Det er det lett å se. Flate gressplener er vanvittig kjedelige. Har alltid tenkt at man skal kunne gjemme seg i en hage. Kanskje til og med gå seg bort.
Det har vært i bakhodet mitt når jeg har planta.
Var på Engelsviken (litt nord for Fredrikstad) på fredag. Der har de verdens beste fiskebutikk. Vi kjøper alltid reker +++. Pleier å sitte på kaia og smake på rekene. På fredag var det en kald vind så vi satt i bilen og spiste reker og så utover fjorden.
Ikke det verste man gjør

Klem Anne

Maribel sa...

Vilket härligt dinosaurielandskap.
Ha det fint /Marika

Anna-Karin Rickardsson sa...

Härligt! Barn fantasi och lekfullhet är verkligen underbar, och jag tror nog dinosaurierna trivs bättre på berget än på en gräsmatta. Mer varierad kost bland alla vackra växter där :)
Kram Anna-karin

Gunilla Teckenberg sa...

Jag är övertygad om att ett berg med dinosaurier är så mycket mer spännande än en tråkig gräsmatta.

Kram!

Anonym sa...

Jamen, perfekt symbios, dinosaurierna skrämmer bort alla andra fyrbenta besökare och betar lite försiktigt på växterna när de blir hungriga. Fiffigt! :) Hälsa D!
Kram Kristina

Anjas Hill sa...

Dinosaurierna skulle ha tynat bort i den traditionella "barnvänliga" trädgården. Det ska vara spännande och fantasieggande för en liten att upptäcka trädgårdens möjligheter. Så otroligt fint det ser ut (fast jag blir sååå rädd för sådana monster!) - kan du berätta för femåringen!

Ha det så gott och vägra studsmatta ;-))

/Anja

Rost och rädisor sa...

Helt underbart! Dinosauriesläpp låter lika stort som kosläppen här och jag har också hört talas om hummelsläpp. Våren är fantastisk!
Roliga och fina bilder!
/Anette

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei på dere.
takk for hyggelig kommentar på vår blogg. Og morsomt å se at vi nærmest går litt "i takt". Vi har kun laget en levegg på fem meter, men det dere gjør er jo helt utrolig!Set ble skikkelig fint. Gjerdene er jo veldig like. Det var fint med listene på toppen og det åpne "vinduet" det skaper øverst. Vi hadde også lyst til å gjøre det på den måten, men når et slikt gjerde står helt i tomteskillet sier naboloven at max. høyde ikke må overstige 180 cm. og at lengden kan være max. fem meter. Ser igjen at vi har mye felles når det gjelder hageinteresse, men det er tydelig at dere er tredve år yngre enn oss. Gleder meg til å se hvordan det blir når dere får plantet langs gjerdet. Vi gleder oss til å komme å se på herligheten, og skal sette oss ned med kalenderen en av de nærmeste dagene, og legge noen planer for sommeren. Da tar vi kontakt. Håper også at dere tar turen innom oss igjen. når dere er på disse kanter og det passer i programmet.
Hilsen fra Lars, som også hilser fra Eirin som var sliten etter dagens hageinnsats og tok en tidlig kveld.