söndag 19 mars 2017

Dinosaurier på grönbete


Vår trädgård framstår nog inte alltid som en barnvänlig trädgård. Men med lite fantasi så kan även en brant trädgård fylld med planteringar vara minst lika barnvänlig som den "klassiska barnvänliga" trädgården med plan gräsmatta, fotbollsmål och badmintonnät.

Som den här planteringen till exempel. Vid första anblick kan man nog tro att detta bara är en av våra många upphöjda planteringar, men det är inte bara en plantering utan även trädgårdens dinosaurieberg.


Förra helgen var det så dags för årets dinosauriesläpp i trädgården noga övervakat av femåringen. Han försäkrade oss om att dinosaurierna hade lovat att inte äta upp några växter, men jag vet inte riktigt om jag litar på det löftet.....titta bara:-)

Som tur är var inte alla lika glupska och opålitliga, de andra nöjde sig med att mysa under träden....


....leka i snön


.....eller njuta av utsikten från några av "bergstopparna"10 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Så gøy da! Ja, 5 år er virkelig riktig alder for dinosaurdilla! Jeg husker at mine egne barn hadde samme dilla.
Så flotte planter du har som er egnet til leken. Får håpe at de ikke spiser opp alt! :))

Klem, Marit

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Fantastisk!!
Ha en fin ny uke!
Klem fra Anne-Kristin

Veronica sa...

Coolt :)

Det ska jag överraska 3 åriga barnbarnet med till påsk när jag har tänkt att han ska få leta påskägg i trädgården. Han ska få en massa dinosaurier i Woodlandet :D

Härligt att våren kommit till oss!

Kram

Inger sa...

Underbart att barnen får leka bland växterna, ja det är ju såklart även deras trädgård.
Kram

Ranten sa...

Herlig! Helt etter mitt hjerte :-)) Her er det mest små prinsesser som gjester hagen så det blir nok ikke dinosaurer men andre små og søte dyr ;-) Men jeg må innrømme at jeg selv setter ut små dyr rundt i hagen, her kan du møte både øgler og tigre ;-D

hagen vår sa...

Hei!
Dette er spennende. Det er det lett å se. Flate gressplener er vanvittig kjedelige. Har alltid tenkt at man skal kunne gjemme seg i en hage. Kanskje til og med gå seg bort.
Det har vært i bakhodet mitt når jeg har planta.
Var på Engelsviken (litt nord for Fredrikstad) på fredag. Der har de verdens beste fiskebutikk. Vi kjøper alltid reker +++. Pleier å sitte på kaia og smake på rekene. På fredag var det en kald vind så vi satt i bilen og spiste reker og så utover fjorden.
Ikke det verste man gjør

Klem Anne

Maribel sa...

Vilket härligt dinosaurielandskap.
Ha det fint /Marika

Anna-Karin Rickardsson sa...

Härligt! Barn fantasi och lekfullhet är verkligen underbar, och jag tror nog dinosaurierna trivs bättre på berget än på en gräsmatta. Mer varierad kost bland alla vackra växter där :)
Kram Anna-karin

Gunilla Teckenberg sa...

Jag är övertygad om att ett berg med dinosaurier är så mycket mer spännande än en tråkig gräsmatta.

Kram!

kristinasoas sa...

Jamen, perfekt symbios, dinosaurierna skrämmer bort alla andra fyrbenta besökare och betar lite försiktigt på växterna när de blir hungriga. Fiffigt! :) Hälsa D!
Kram Kristina