söndag 25 mars 2018

Varit i ide


Plötsligt inser jag att det är över ett halvår sedan jag bloggade senast. Det har inte varit en planerad bloggpaus - det är många orsaker till varför det har varit så tyst från min sida. Tankar och idéer har det funnits gott om, men jag har inte haft tid eller förmått mig att skriva något.

Det känns som att det har varit en lång vinter - längre än vanligt. Sedan någon gång i januari har trädgården varit täckt av ett ganska tjockt snölager och så är det fortfarande även om det minskar snabbt nu. Och med ljuset och vårsolen känns det som att vi håller på att vakna upp från tiden i idet, nu kommer suget efter trädgården tillbaka med full kraft och jag längtar efter att få gräva, rensa och plantera igen.

Jag hade ett hopp om att kunna börja vårstäda under påskledigheten nästa långhelg, men som väderleksprognosen ser ut är det väl heller tveksamt om det kommer bli så. Snön ligger fortfarande i så gott som hela trädgården, men det är jag samtidigt glad för. Det ska bli kalla nätter kommande vecka och då är det bara bra med snö som skyddar mot barfrost.

Men även om det inte går att göra så mycket ute i trädgården än så njuter jag för fullt av den, det har jag gjort hela vintern. Det kryllar av fåglar där ute och barrträd och vintergröna buskar bryter av mot allt det vita och påminner lite om hur grönt det snart kommer bli överallt. Och i söderläget precis vid vår ingångsdörr, där snön har smält bort, blommar snödropparna för fullt. Våren är definitivt på gång, även om det verkar ta längre tid än vanligt det här året.
8 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Hei Nora!

Så hyggelig å høre fra deg igjen! Vinteren har vært utrolig lang her også. Her ligger det 80-90 cm med snø fortsatt. Vi har ikke hatt så mye snø på veldig mange år.
Koselig å se dine snøklokker :)
Klem!

hagen vår sa...

Hei Nora!

Sier som Marit, hyggelig å høre fra deg igjen. Ja, denne vinteren vil ingen ende ta. Her kan det ta tid før snøklokkene dukker opp.
Vi er på NRK1 17 april. Skrekk og gru!

Klem Anne

Karsten F sa...

Hei Nora

Ja, det ver længe siden - velkommen tilbage:)
Mon ikke det hele eksploderer inden længe - det tror jeg!

Ha en dejlig påskeuge

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Så fint å ha deg tilbake, Nora. Å ha et sydvendt bed med vårløker er supert, da kan blomstringen nytes tidlig. Håper snøen tiner raskt hos deg, for nå vil vi ha vår over alt. Ha en fin påskeuke. Hilsen Anne-Kristin

Maribel sa...

Hej Nora!
Ser lovande ut med snödropparna, nu är det snart vår.
Ha en fin Påskvecka /Marika

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Nora, kul att höra av dig!

Jag brukar inte vara så otålig i väntan på våren men nu börjar jag definitivt ledsna på denna vinter som aldrig tar slut. Det händer absolut inget i trädgården och gårdagens värme har de iskalla nordliga vindarna blåst bort. Och ja, påsken skall bli kall och otrevlig både för människor och växter.

Kram!

Daniel Lindholm sa...

Där är du ju! undrade var du tagit vägen. Välkommen tillbaka!

Anonym sa...

Hej igen! Gissade att du hade fullt upp, kul att "se" dig igen! :) Lovande med snödropprna och trots allt bra med snön som skydd. Vi får hoppas våren kommer snart.
Kram Kristina