söndag 8 juli 2018

Nya projekt


Under den gångna veckan har maken påbörjat nästa projekt i den lite skuggigare delen av trädgården. Grusgångarna har blivit ersatta av gatsten och en trappa i den brantaste delen ner mot komposterna är under konstruktion.
I och med att hela den gamla grusgången inte har stenlagts har det hux flux dykt upp nya ytor att plantera i - inget jag har något emot:-)


Vi kommer troligtvis att flytta de stora stenarna som har utgjort rabattkanter och lägga dem som ny kant mot stengången. Först var jag inne på att låta stenarna ligga kvar, men nu när allt är på plats har jag ändrat uppfattning.......inget ovanligt att det blir så. En sak är att visualisera en tanke i huvudet, något helt annat blir det ofta när man ser det i verkligheten.

Nästa steg i projektet är att sätta upp bambustaket längs tomtgränsen. Vi har gjort det i en annan del av trädgården och jag tror det kommer bli bra även här. Just nu är "utsikten" inget att njuta av precisOch till sist ska vi byta ut jorden i de här två planteringarna och fylla ut med växter bland buskarna och träden som står där nu (och kämpar för livet i näringsfattig och snustorr jord.)


Så där - då blev vi inte sysslolösa den här sommaren heller :-)

6 kommentarer:

Inger sa...

Vilket hästjobb med alla tunga stenar men det blir säkert bra. Fint med trappan och nya planteringar låter lockande.
Kram

Karsten F sa...

Hei Nora

Det ser supergodt ud!
Flot håndværk må man sige.

Alletiders med nye muligheder for nye planter!

Ha en dejlig ny uge

Marit Sønstebø sa...

Hei Nora!

Nei, arbeidsledig blir en visst aldri når en har hage, mem det er jo også utrolig gøy å holde på. Det blir kjempefint!

Klem, Marit

Maribel sa...

Hej Nora!
Du har en duktig stenläggare, så snyggt resultat. Men har det inte varit väldigt varmt att jobba med det projektet.
Ha det fint /Marika

hagen vår sa...

Hei Nora!
Vi driver også og legger stein til to sitteplasser. Er ferdig med den ene. Jeg blir imponert hvordan dere får til nedover og bortover. Det blir så fint. Her foregår det meste i skyggen. Det er fælt å si det, men nå ønsker jeg meg lavere temperaturer og masse regn.
Ha det godt i varmen og sommeren! Klem Anne

Eirin - Lars Bjerke sa...

Hei Nora!
Lars er imponert av alt steinarbeidet Peter gjør! Det må være en skikkelig ung jobb, særlig i den bratte tomten dere har, og i denne varmen.
Vi er hjemme når du/dere er i Skjeberg. Litt til og fra, så fint om du sier fra når du vet når det passer for deg. Regner med at Peter "holder fortet" hjemme, ellers hadde det vært hyggelig å se han også:-)
Vi gleder oss til å se deg/dere!
Lars og Eirin