lördag 7 juli 2012

Flera nya perenner


I förrgår åkte min man till Gålö för att köpa en dörr till gäststugan han håller på att renovera. Han kom hem igen med dörren, tolv säckar jord samt dessa


På eget initiativ hade han köpt följande till "ö-rabatten" som vi påbörjade förra veckan:

2 stk Dianthus deltoldes 'Brilliant'
2 stk Dianthus gratianopolitanus 'Badenia'
2 stk Sedum spath 'Cape blanco'
1 stk Artemisia schmidtiana 'Nana'

Dessutom köpte han en Jättedaggkåpa för som han själv sa "jag vet ju hur mycket du tycker om Jättedaggkåpor". Sedan sa han "tror du växterna kommer funka i rabatten?". Och det gör de ju allihop:-)

Igår var det planteringsdags. Så här ser det ut nu. Det blir bättre och bättre tycker jag och jag är så glad för att vi nu får en rabatt som går i mestadels gula, röda och silvriga färger. En rabatt att bli glad av helt enkelt:-)
Vi är fortfarande inte klara här. Några kanter behöver snyggas till med stenar och det finns fortfarande plats för några växter till.....men det tar sig:-)

4 kommentarer:

Marit sa...

Så flink mannen din har vært som har kjøpt med seg stauder hjem. Det hørtes veldig hyggelig ut. Stormarikåpe er en fin staude. Jeg skjønner hvorfor du liker den, for den har jo limefargede blomster :-) Klem fra Marit

Vivi sa...

Hei!
Så heldig du er som har en så flott mann, som kommer hjem med planter! Det er jo alltid gøy med noe nytt i hagen!
Blomstbedet ditt ser veldig fint ut, særlig med den steinen!

Ha en fin kveld. Klem

Ninni sa...

Trevlig karl du har..*ler* Suveränt när även de kan "passa på" och inse att de både kan göra klipp OCH ligga på plus därhemma..haha!
Kram Ninni

Laila sa...

Visst tar det sig! Tror att era planteringar kommer att fånga upp färgnyanserna på berghällen perfekt!
Ha det gott!/Laila