söndag 8 juli 2012

Shop 'til you drop


Shopping är inte min "grej". Jag tycker inte det är kul helt enkelt. Mig hittar ni alltså sällan i köpcenter eller på reor.....med ett undantag.....jag älskar handelsträdgårdar!

På en bra handelsträdgård kan jag strosa i "evigheter" utan att känna vare sig stress eller att jag har tråkigt. På en bra handelsträdgård får jag inspiration och nya idèer. Och på en bra handelsträdgård får man hjälp av kunnig personal och växterna som är till salu är korrekt märkta med namn och pris, och de är friska och fräscha. En bra handelsträdgård jag verkligen gillar är JH's i Älta i Nacka. Och efter att ha varit på trädgårdsbesök med trädgårdsföreningen idag blev det ett stopp på just JH's.

Med i bilen hem följde dessa


1 stk Hosta fortunei 'Hyazinthina'
2 stk Hosta 'Guacamole'
1 stk Hosta sieboldiana 'Elegans'
1 stk Hosta fortunei 'Patriot'
1 stk Astrantia major 'Roma'
1 stk Astrantia major 'Star of billion'
2 stk Carex morrowi 'Ice dance'
1 stk Rudbeckia fugida 'Goldsturm'
1 stk Brunnera macrophylla 'Jack Frost'
2 stk Echinops bannaticus 'Veitch's blue'
2 stk Echinops sphaerocephalus 'Arctic glow'

Det blev även ett stopp på Plantagen och de räknar jag tyvärr inte som en bra handelsträdgård. Jag var ute efter Hostor och visst hade de ett bord med några Hostor på. Men att märka krukorna med "Blomsterfunkia", Daggfunkia" osv utan något vetenskapligt namn.....det håller inte tycker jag. Jag vill ju veta vad det är jag köper.

Men lite handlat på Plantagen blev det iallafall. De hade nämligen Tretorns gummistövlar till halva priset. Så nu fick dessa gamla trotjänare åka i soptunnan


till förmån för dessa


Gummistövlar med hål i har inte varit någon "hit" denna blöta sommaren.....nu ser jag framemot att slippa blöta strumpor när jag är i trädgården:-)

5 kommentarer:

Marit sa...

Enig med deg, shopping er kjempemoro :-) Mye fint du har fått tak i!

Vivi sa...

Så mange herligheter som du fikk med deg hjem! Når det gjelder planter så kan vi vel shoppe til vi stuper!

Ønsker deg en fin kveld. Klem

Pilgrim sa...

JH´s...den handelsträdgården har jag missat. Måste spanas in! Snygga stövlar även om det alltid är svårt att slänga gamla trotjänare.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Aina Strand sa...

Slik shopping kan vi like ;-)
God søndagskveld!

Tua sa...

Hi- hi, planteshopping er noe av det aller beste. Like gøy som frøsurfing og shopping på vinteren. Mye fint, spesielt mange flotte hostaer du hadde fått med deg hjem. Elsker hosta :))
Ha en flott mandag.