tisdag 1 januari 2013

Generösa bloggvänner


Här om dagen gick jag genom mina fröer. En del har jag samlat själv, många är köpta, men jag har också fått väldigt många fröer det senaste året.

Jag har sagt det förr och kommer säkert säga det många gånger till; jag slutar aldrig att glädjas åt den generositet som råder bland oss "trädgårdsnördar". Man delar så gärna med sig av erfarenheter och goda råd, men även sticklingar, fröer och plantor delas och ges bort. Tänk va många växter som kommer till våra trädgårdar på detta viset!

Jag började blogga hösten 2009. Halva 2010 och hela 2011 hade jag en bloggpaus innan jag tog upp det igen våren 2012. Det har jag inte ångrat! Jag lär mig massor av att läsa andras bloggar men den största behållningen är nog ändå den sociala biten. För även om jag inte har träffat så många andra bloggare så känner jag ändå att jag har fått nya vänner. Vänner jag aldrig har träffat, men som är viktiga i alla fall.....ungefär som brevvännerna jag hade som tidig tonåring:-)

De senaste veckorna har jag läst många trädgårdsbloggares underbara årskrönikor. Jag kommer inte själv skriva någon årskrönika om trädgården, men en liten "redovisning" av vad som har hänt via bloggen kommer här:-)

Jag började blogga igen i april. Jag fick kontakt med några av mina gamla "bloggkompisar" men hittade också många nya. Det visade sig att det har tillkommit många nya, fina trädgårdsbloggar under mitt uppehåll och listan med bloggar jag följer har blivit längre och längre under året som gått.

I början av juni bjöd Tant Otteskrufv in till träff i sin trädgård. Lilla D och jag satte oss i bilen och åkte några mil norrut och träffade härliga Tant Otteskrufv och några av hennes vänner. Vi njöt av den vackra trädgården och när regnet vräkte ner emellanåt satt vi i deras nybyggda uterum och fikade och pratade.

I september var det Helena som bjöd in till träff. Återigen en underbar trädgård, trevliga människor och gott fika.

I somras "kärade jag ner mig" i Sambucus nigra 'Black lace'. Jag ställde några frågor om den på ett norskt trädgårdsforum och vips så fanns Marit där och erbjöd sig att skicka sticklingar från sina egna buskar.

Erbjudanden om fröer finns det också ibland både på bloggar och forum. Till min brevlåda har det kommit fröer från Tua, Marit (fru Ranten), Gunborg och Helen.

Hos Anne hade jag turen att vinna inte mindre än 17 paket vårlökar och nu i december vann jag denna fina fågelmataren


i Anne Kari's julkalender.

2012 har verkligen varit ett roligt, lärorikt och givande år för mig både i min egen trädgård och här i "bloggvärlden". Skall bli spännande att se vad som händer i 2013!

8 kommentarer:

gunsan sa...

Tycker det är så mysigt med de vänner som jag fått sedan jag startade min blogg.Har ju inte träffat dom,men som du säger dom känns som vänner ändå.
Hoppas vi får ett fint bloggår 2013.
Ha det fint.

Elin sa...

Så moro! Kjekt med bloggvenner som deler. Og en god porsjon vinnerlykke:) Håper det fortsetter i 2013.

Pilgrim sa...

Jo, det är fantastiskt hur härliga vi trädgårdsnördar är :-) Gillar din liknelse med brevvänner. Ser så fram emot att träffas igen och som sagt i maj syns vi här hemma hos oss, när tulpanerna blommar som mest.
Kram Hélena

Mia sa...

Ja, bloggen ger mycket tillbaka. Som tidigare brevvänner var ju precis huvudet på spiken. Ska väl erkänna att 2012 inte varit mitt mest aktiva år, men helt utan hade jag inte klarat mig.
God fortsättning :)

Ranten sa...

Jeg ser jeg har fått frø fra noen av de samme som deg, og må bare si som deg; Hagefolk er veldig rause, både på planter og frø men også på kunnskapsdeling :) Selv synes jeg alltid det er kjekt når jeg kan dele selvhøstede frø med andre hagefolk :)Jeg kjenner at jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år! Ha en strålende uke!

Veronica sa...

Det betyder hur mycket som helst med alla nya bloggvänner. Man får så mycket energi och råd och det är underbart att få möjlighet att träffas. Och visst är det så att trädgårdsnördar är givmilda :)

Ha en riktigt god fortsättning på det nya året , så syns vi snart :)

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Visst är det delandet som är det roliga! Dela erfarenheter, fröer eller plantor ser jag fram emot att fortsätta med även om året har bytt siffror :)

krepsemor sa...

Jeg opplever bloggingen like positivt som deg også når det gjelder det sosiale! Ikke bare deler jeg hagegleden med likesinnede, men får også oppleve rausheten. Jeg har fått frø, stiklinger og mange gode råd! Jeg har fått mange virtuelle venner, men ikke møtt dem fysisk ennå! Kanskje skjer det i år?
Jeg var også en av de heldige som vant fuglemater hos Moseplassen! Utrolig morsomt!
Godt nytt år til deg!