söndag 8 september 2013

Sanda Cottage


Igår lämnade sonen och jag vår egen kaotiska tomt för ett tag och besökte Veronica och Stefan och deras Sanda Cottage

Vilken dag vi hade och vilken trädgård vi fick njuta av! Mitt i ett villaområde och nära vägen ligger Sanda Cottage, men det glömmer man direkt när man kommer innanför de fina, höga häckarna som omger trädgården. Tomten är inte jättestor, men den kändes enorm. Här fanns massor av välkomponerade rabatter, ett stort woodland, ett surjordsparti, ett växthus, ett lusthus, ett italiensk parti, en rosenrabatt, en vit rabatt, fruktträd, grönsaksodlingar, en eldig rabatt, en damm med fiskar och en stor härlig altan som smälte in jättefint med resten av trädgården.

Sonen på 23 månader njöt lika mycket som sin mamma och sprang runt i gångarna i full fart. "Högt och lågt och överallt i full fart" verkar vara hans motto nu för tiden och i Veronica och Stefans trädgård gick han "all in". Jag sprang efter med hjärtat i halsgropen och var rädd att han skulle förstöra något, men vi knäckte "bara" en Stormhatt.

Efter nästan två timmar, ett antal vindruvor och jättegott fika åkte vi hem, nöjda och glada. Full av intryck och med nya idèer och påfyllt inspirationskonto - bättre kan det knappast bli!

Tyvärr var min kamera i Österrike med min man igår, så jag tog bara bilder med mobilen. De gör inte trädgården någon rättvisa så jag visar inga bilder, gå istället in på bloggen Sanda Cottage  och njut.

Stort tack till Veronica och Stefan för att vi fick besöka er underbara trädgård! Vi ses igen!

Till sist en bild till dig Veronica;


en av de sådda Grekväddarna har fått en blomma i år. Den är överblommad nu, men du får kanske en hum om färgen på den?7 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Det er nesten det som er det beste med hagebesøk, nettopp all inspirasjonen en får!
Jeg synes det var godt gjort at sønnen din bare knakk en blomst, det kunne jo vært mye verre ;-)

Ha en fin dag!

Klem!

Tittis trädgård sa...

Jag tycker du är modig som vågar besöka andras trädgårdar med en liten knatte. Jag förstår att du hade hjärta i halsgropen när han for fram, men en liten ynka knäckt blomma är ju ingenting att oroa sig för, de förlåter er nog... förresten ska de ju snart vissna ner under vintern så vad är det att bråka om(fniss)/ Kram Titti

Ranten sa...

Heldige deg!

Anja sa...

Trevligt skrivet men, oj! vad jag saknar bilder;(! Skulle varit så roligt att få se lite av trädgården med dina ögon;)! men tack i alla fall:)!/Anja

Fagertun sa...

Så spennende å lese om besøket ditt i Sanda Cottage. Den hagen hørtes utrolig fin og innholdsrik ut. Synd du ikke hadde med kameraet ditt, for jeg skulle gjerne sett bilder.
Men da får jeg prøve linken din.
Ha en fin kveld:)

Veronica sa...

Tack Nora för besöket! D hade gärna fått plocka massvis med blommor om han velat :)

Och dina fina ord om trädgården gör mig generad men glad !
Nästa sommar när din trädgård prunkar igen kommer jag till dig för nu vet du ju att det inte behöver ta flera år....
Dina fina växter är planterade och det kommer att bli såå bra!

Kram

Helens trädgård sa...

Det är så roligt och inspirerande att få besöka vänner/nya bekanta och deras trädgårdar.
Man blir fylld av nya ideér.

Ha det gott!