söndag 30 mars 2014

Vackrast i min trädgård just nu....


....är nog dessa underbara Blåsippor, Hepatica transsylvanica 'Blue Jewel'.Jag köpte två plantor på rea sensommaren 2012. De fick någon enstaka blomma vardera förra våren, men i år är det flera. Jag tycker de är extremt svåra att fotografera och mina bilder visar tyvärr inte hur vackra de egentligen är.

Mina Blåsippor står i en rabatt där de får sol på våren. Resten av året lever de i full skugga eftersom Ormbunkarna som står bredvid dem då har vuxit till sig och brett ut sina blad över både Blåsipporna och Julrosorna.


9 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Ja, de er så vakre. Jeg har også den navnesorten. Den blomstrer trofast hver vår :-)

Klem!

Charlotta sa...

Vackraste vårblomman, håller med!
Jag tycker du har lyckats bra med att återge deras härliga utstrålning. Kvällsol och motljus är ett tips för att ge bilderna på blåsippan det där lilla extra.
Ha det gott!

Tittis trädgård sa...

Vilka underbara små juveler!

Pilgrim sa...

Så fina! Älskar blåsippor men har inte haft tålamod att köpa några. Måste nog ta och tänka om...
Kram Hélena

Berit sa...

ÅÅ så vacker den juvelen var.
Ha en underbar dag!!

hagen vår sa...

Hei! Jeg blir automatisk dratt mot blått. Blåveis er noe av det vakreste jeg vet og du har noen utrolig fine. De trives dessverre ikke her. God kveld! Anne

Veronica sa...

På mitt skrivbord på jobbet står just nu mina första blåsippor. Min kollega har grävt upp en liten en som ska få flytta hem till mig i eftermiddag.
De allra första :)

Superglad är jag!

Kram

Ranten sa...

Jeg synes også blåveisene er vanskelig å fotografere. Får liksom aldri den helt rette fargen på bilder. Men du og du for noen smykker i hagen! Ha en flott ny uke!

Karin - Mina Rum sa...

Vilka fina blåsippor och vilka bra bilder du lyckats ta. När jag försöker fota mina ser de inte alls blå ut.

Kram!