fredag 18 juli 2014

Ett kärt återseende


Igår kom sonen och jag hem från en tio dagars vistelse i Norge hos släkt och vänner. Maken och hunden stannade hemma den här gången och vattnade och pysslade med diverse projekt.

Det var riktigt spännande att komma hem igen igår kväll - jisses vad det hinner hända saker i trädgården på bara tio dagar!

I växthusen är det snart dags att skörda. När vi for var både paprikorna och gurkorna pyttesmå - det är de inte nu!


Till min glädje upptäckte jag att ett par av Schersminerna fortfarande blommar och sprider sin underbara doft i trädgården, detta är den största av våra fyra buskar.


Flera av mina nyinköpta Dagliljor har börjat blomma, här 'Frans Hals'


Och till sist det säkraste "beviset" för att vi nu är i andra halvan av juli - våra gamla, perenna Stockrosor framför ena källardörren har börjat blomma. De brukar blomma långt in på hösten och är riktigt snygga tycker jag trots att färgmatchningen med huset och dörren kanske inte är någon höjdare:-)


7 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det var verkligen en rejäl Stockros och så vacker färg. Här brukar de dö efter några år, så jag får sätta nån ny varje år.
Visst är det en härlig tid nu, med att börja skörda av det egna och kanske till och med lägga upp lite vinterförråd.
Ha det fint
Anette

Anja sa...

Visst är det märkligt hur mycket det händer på några på sommaren? Så bra att du lämnade maken kvar hemma - annars skulle det kunnat se illa ut efter 10 dagar, tack vare torkan.
Schersminbilden är väldigt tjusig!

/Anja

Bettina Bäck sa...

Joho! Jag tycker färgmatchningen är perfekt! Ser ut som gammeldags porslin. Läckert.

Susie på Stjärnarve sa...

Ja, just nu händer det massor! Det bara forsar fram blommor varje dag nu!!
Jag tyckte att färgmatchningen var jättesnygg, men det är klart fotot kanske inte visar väggfärgen exakt. Men bortsett från det var stockrosen jättesnygg. Jag har försökt här, men dom får rost hela tiden - trots ordentligt med vatten!
KRAM
Susie

Marit Sønstebø sa...

Jeg synes også at stokkrosene dine var kjempefine! Er de flerårige? Jeg hadde sådd stokkroser her, men de var bare toårige. Frans Hals er så fin!

Klem!

Inger sa...

Svårt att vara borta från trädgården när det händer som mest. Ha så kul i Hudik!
Kram

hagen vår sa...

Hei! Ja, man burde av og til dra bort for å se utviklingen. Jeg har begynt å sette bambuspinner i noen krukker og lager et tusjmerke, for å se hvor fort de vokser. Ganske morsomt. Jeg likte også rosa og blått. Ha det godt! Anne