lördag 9 augusti 2014

Vilken tur....


....att jag lät Solrosorna och Ringblommorna jag hade i rabatten vid parkeringen förra året stå kvar efter att de hade blommat över. De har nämligen frösått sig på ett sätt som har gjort att rabatten ser riktigt fin ut till trots för att jag knappt har lyft ett finger för att den skall bli det.


Vi har just nu ganska många tomma planteringsytor och rabatter i trädgården. Man kan lugnt säga att vi ligger efter på planteringsfronten. Skönt då att en av rabatterna som behöver flera plantor sköter det själv det här året så vi kan fokusera på alla andra.


På andra sidan staketet ligger grannens trädgård. Att det har varit en torr sommar syns på det som brukar vara en grön gräsmatta - i år är den helt uttorkad. Det fula staketet har vi pratat om att ta bort så småningom, vi får väl se när och om det blir av.

Och när vi bara hinner skall här planteras perenner och buskar som blir 1-2 meter höga. Lagom höga för att bilda en sorts gräns mot grannens tomt.

9 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Vilket lyxproblem att ha. Tomma ytor som bara väntar på plantering är ju rena himmelriket.

Fint med de frösådda raringarna.

Kram!

hagen vår sa...

Hei! Nesten alltid når august kommer, har jeg altfor få ringbomster. I år har jeg bare selvsådde og takk og pris for at de gjør det. Det er en favorittblomst. Anne

Inger sa...

Tomma planteringsytor låter som en dröm. Så roligt det måste vara för er att planera, och så småningom plantera.
Kram

Bettina Bäck sa...

Men å, så snyggt! Det där ska jag försöka kopiera i en av mina rabatter. Låter bra att låta solrosor och ringblomma sköta sig själva. Vackert och vilt.

Anjas Hill sa...

Hej Nora!
Vet du att jag har en "morbid" dragning åt fula partier i trädgården;-)? Det är nämligen oftast just de partier som till slut blir de mer "upphetsande";-)! Ett "fult" staket blir som en värdefull fondtapet med fina klätterväxter i!
Allt från klätterhortensia (som tar några år innan den har etablerat sig)till koreansk pipranka som täcker hyfsat fort och träddödare som blir vild av glädje av att få täcka stora ytor. Sen finns ju alla klematis och andra blommande klängisar. Eller rent drastiskt bara plantera en häck framför. Just nu säljer de t.ex avenbokhäckplantor, barrotade , för "ingenting"! Den är ju så fin året om och du kan hålla den så smal du vill. Min är ca 20 cm "tjock"!
/Anja

Marit sa...

Ledig plass i hagen er et luksus problem ja. Ringblomster har jeg ikke hatt på mange år, men de skal jeg ha til neste år!

Tittis trädgård sa...

I år har jag också sått ringblommor för första gången på väldigt länge. Hoppas de självsår sig så där fint som hos dig./ Titti

Turid sa...

Frodig og fint bed fra naturen selv :) Det er dette som er så artig med hage synes jeg.

Hageidyll i Sonvika sa...

Alltid morsomt når selvsådde planter dukker opp.(Skal prøve å så noen ringblomster nå.) Og ..planter du 1-2m høye vekster så kan de jo skjule gjerdet..
Lykke til!!
Eirin