fredag 2 januari 2015

Grön inledning på det nya året


Kylan och snön som kom i förra veckan försvann snabbt under gårdagen och nu är det återigen varmt (7 grader) och grönt ute. Här är några bilder från trädgården idag.

Alunrot, Heuchera 'Lime Rickey', Hjorttunga, Asplenium scolopendrium 'Angustatum', Mörkt Ormskägg, Ophiopogon planiscapus 'Niger' (som är allt annat än grönt förstås:-)


Variegerad Kejsartrav, Arabis fernandi-coburgi 'Variegata'. En mycket trevlig perenn som jag har skrivit ett inlägg om tidigare (finns att läsa här). Jag har delat min planta några gånger och har den nu på flera platser i trädgården. Tyvärr verkar just dessa två ha gått tillbaka och är numera bara gröna, men de är fina ändå.


Små gröna kuddar är alltid fina, men extra fina så här års. Här Saxifraga arendsii 'Alba'


Rhododendronbuskarna som såg frusna och trista ut för bara några dagar sedan har snabbt återhämtat sig och är fräscha igen.

Rhododendron 'Wren'


Rhododendron 'Goldbukett'

 Ormbunke, Polystichum setiferum 'Plumoso multilobum'


Några olika Julrosor, Helleborus (på första bilden även en Blåsippa, Hepatica)
Och sist men inte minst en Taklök som jag tyvärr inte har namnet på.


Fascinerande att alla är så fräscha tycker jag. Att det var minus 13 grader för bara några dagar sedan skulle man inte kunna tro.

6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

God fortsättning på det nya trädgårdsåret. Ja det ser väldigt fina ut trots barfrosten.
Ha en skön helg
Annika

Susie på Stjärnarve... sa...

Ja, man kanske skulle ge sig ut i trädgården och kolla in läget! Vi har haft +9 grader idag och jag såg innan jul och kylan då att det kommit upp en del saker i rabatterna. Förmodligen tror väl växgterna att det är vår nu...och vem vill inte tro det!?
KRAM
Susie

Berit sa...

Många finingar du har!!Här göms allt under snö...men igår syntes en hel del av dem, sen fick vi snö igen...
Ha en underbar dag!!

Marit sa...

Mange fine grønne små planter du har i hagen din! Koselig å se det nå midt på vinteren eller hva det nå er vi har for vær nå... Nå er det helt bart her også, men om det varer gjenstår å se :)

Ha en fin helg!

Klem!

Anjas Hill sa...

Visst blir man lite ambivalent? Å den ena sidan är en grön vinter underbart - men ofta mörkt å den andra: Den vita vintern är ljus men...snö? Vem vill ha det? Alpinerna vill det...Äsch! Lika bra att gilla läget - ändå inget att göra åt ;-)!
/Anja

Vivishagerom sa...

Ønsker deg ett riktig godt nytt år. Jeg gleder meg til å følge med deg i det nye året.

Klem Vivi