onsdag 19 augusti 2015

Ännu flera inköp


I söndags åkte yngste sonen och jag till Pia på Torvan Trädgård. Det var första besöket hos Pia i år och det var så trevligt att träffa henne igen och prata växter och njuta av hennes fina trädgård. Handlade gjorde jag också förstås, jag har nog aldrig åkt tomhänt hem från Pia tror jag:-)


Denna gången blev det två små barrväxter och en Lewisia. Barrväxterna är tallen Pinus strobus 'Tiny Kurls' och Idegranen Taxus cuspidata 'Amersafoort'.


Den lilla tallen har riktigt läckra vridna barr


I måndags var det så makens tur att komma hem med växter. På vägen hem från jobbet stannade han till på Trädgårdshuset i Skarpnäck  och kom hem med fyra träd och buskar och en ormbunke. Träden planterade vi i en ny rabatt som vi påbörjade i söndags. Denna rabatten ligger nästan högst upp i den branta slänten som maken håller på att göra i ordning.


Inköpen i måndags var Lönnen Acer negundo 'Flamingo' (som står längst bak i rabatten), Buskroslingen Pieris japonica 'Katsura' (som vill ha lågt PH och därför fick lite extra torv och rhododendronjord i sin del av rabatten), samt minibarrträden Abies koreana 'Kohout's Icebraker' och Abies koreana 'Oberon'.Denna rabatten är inte klar ännu, vi kommer förmodligen plantera något mer i bakkanten bredvid lönnen och dessutom ska jorden täckas. Om det blir bark eller grus som täckmaterial har vi inte bestämt än.

5 kommentarer:

Inger sa...

Så roligt det måste vara att dela trädgårdsintresset med sin man.
Kram

Marit Sønstebø sa...

Ja, jeg tenkte det samme som Inger! Så flott det må være :)
Nydelige trær du har kjøpt! Vil bare advare deg om Flamingo. Den vokser nesten som ugress når den får noen år på seg... Jeg må stadig klippe mine, så beregn god plass til den.
Klem

hagen vår sa...

Hei!
Det er så morsomt å se hvordan bedene deres formes og beplantes.Et utrolig arbeid dere nedlegger. En fjellskråning som blir grønn. Blir alltid fascinert av planter som har "kroppsspråk", eller en slags rytme. Bartrær har ofte det.
God sommerkveld! Klem Anne

Gunilla Teckenberg sa...

Småler lite för mig själv, vi tycks falla för samma typ av växtkaraktärer, det lite udda med stark utstrålning om man nu kan säga det om växter - jo, det kan man! Jag planterade samma två barrväxter i fjol våras fast min Pinus strobus har ett annat sortnamn `Minitwist´ men det är samma växt.

Du vet förstås att Pinus strobus kräver surjord.

Kram!

Martin sa...

Vintergrønt er også min favoritt. Flott beplanting du har der.