söndag 5 februari 2017

Premiär


Idag startade trädgårdsåret 2017 för min del. Med skidkläder och skidvantar på var det inga problem att vara ute ett par timmar i den 1-gradiga vinterdagen. För tidigt att börja rensa kanske ni tänker nu - och visst kan det vara så, åtminstone när det gäller perennrabatterna. Men det finns fortfarande saker att göra och idag har jag krattat grusgångarna för löv, barr och kottar samt plockat bort löv i buskplanteringarna som är täckta med täckbark. Jag har även rensat i Julrosrabatten. Julrosornas tid börjar ju nu och jag tänker att de inte lider av att jag plockar bort löven som ligger där. Totalt blev det nästan en kubikmeter att fylla i komposterna, en härlig känsla!

Några bilder blev det däremot inte tagna. Jag hade tänkt att bjuda på bilder av Julrosorna, men skymningen kom snabbare än jag hade tänkt så det gick inte att fotografera.

Istället visar jag några bilder som inte alls har med saken att göra, men som jag hittade när jag letade efter annat i bildarkivet tidigare idag. Bilderna är från 12:e juni 2016 och är tagna tidigt på morgonen. Jag tror inte att jag har visat dessa tidigare, de är lite för ljusa och det är för många saker som inte är färdiga på några av platserna men just nu i vintermörkret känns det inte så viktigt.  Och tänk, om bara fyra månader är vi där - i sommarens härliga juni månad :-)
 
 

 


10 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Herlig start på sesongen 2017! Flotte bilder som gir meg lengsel etter våren. Ja, om noen måneder er vi der igjen. Mye å glede seg til!

Klem, Marit

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Deilig å begynne, er en del som kan gjøres her også, men hittil har været vært for surt, denne uken er det bedre værmelding. For et flott sted du har.
Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

Anja C. Hill sa...

oj, oj vilka härliga bilder. Och kära nån som ni har jobbat. Börjar se "färdigt" ut!
Hussklettet av grenar ser helt underbar ut:-)!

Ha det gott!
/Anja

Gunilla Teckenberg sa...

Visst är det njutbart att titta tillbaka hur det såg ut under sommaren för vid den här tiden på året så har det fallit i glömska, åtminstone hos mig.

Jag har aldrig upplevt en liknande vinter som i år, jag har varit ute och jobbat i trädgården så fort termometern visat på plusgrader. Jag har i princip städat klart, klippt ner det mesta som skall klippas och även börjat fylla på jord i rabatterna - helt otroligt faktiskt.

Men nu blir det kallare och det faller lite snö idag, tacksamt för det enda som kan fylla på det låga grundvattnet är ett ordentligt snötäcke.

Kram!

Furulunden sa...

Alltid noe å finne på i hagen på denne tiden også. Så fint å bli minnet på hvordan det er sommerstid også :)

Anonym sa...

Skönt att vara igång i trädgården! Finns mycket att göra så här års bara det är hyfsat väder. Hade själv tänkt mig ut och fixa i trädgården, men hos oss föll det snöblandat regn.
Kram Kristina

Maribel sa...

Så fina bilder, tiden går fort, och snart är vi där igen.
Vilken vacker utsikt,över vattnet.
Vi har riktigt fint soligt väder idag.
Ha det fint /Marika

hagen vår sa...

Hei!
Herlige bilder fra junhiagen. Det foregår så mye spennende hos dere. Det er så deilig å tenke på at ikke er altfor lenge til.
Klem Anne

Inger sa...

Vilken underbar utsikt ni har. Duktig du är som börjat i trädgården men nu tror jag att ni också har fått kallare väder. Tyvärr!
Kram

Jannibele sa...

For noen herlige bilder fra din fantastiske hage. Her er det masse inspirasjon å hente, mens jeg venter på våren og vinden pisker utenfor vinduet.
God helg.
Jannicke