söndag 21 oktober 2012

Tripp, trapp, trull


Äntligen är alla vårlökar i jorden, närmare bestämt 522 st. Det är en salig blandning av krokus, narcisser, tulpaner, honungslök, fritillaria, scilla och hyacinther. Nu återstår bara att hålla tummarna för att de kommer trivas i min jord och bjuda på fantastiska blommor till våren.

När man ligger på knä i rabatterna ser man växterna i ett intressant perspektiv. Idag upptäckte jag att en av mina Echinacea purpurea 'Magnus' har små sidoskott - det har jag aldrig sett tidigare.


Samma Echinacea visar upp tre olika stadier av blomning, allt på samma stjälk.


Tänk att det fortfarande finns knoppar som slår ut så sent som 21:a oktober!


11 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

522 lökar! Du kommer att få en fantastisk vår! :-)
Jag är också fascinerad av allt som fortfarande blommar, och extra impad är jag av echineorna. De vill jag också ha fler av ...

Marit sa...

Ja, jeg gleder meg virkelig til det blomstrer hos deg til neste vår! Da blir det nok mange flotte bilder å se tenker jeg :-)
Ha en fin kveld. Klem

Lantloppan sa...

Oj vad det kommer att blomma hos dig till våren. Jag har nästan inte satt några lökar alls för jag kan inte bestämma mig för vart jag vill ha dom :-)

/Liv

Törnrosa sa...

Ja, allt är inte bara elände en sån här regnig och ganska v arm höst. Det finns glädjeämnen också, blommor i bladveck bland annat.
Kram

Mia sa...

Oj ,inte fler än 522! Herre gud vilken blomstring det kommer bli hos dig. köpte du upp hela plantskolan? ser fram mot din vårblomstring, den kommer bli praktfull. Hoppas du inte fick ont i handleden av allt grävande. Det var en otroligt massa lök :)

Ranten sa...

Det kaller vi et imponerende pågangsmot! God ny uke Nora!

MarJE sa...

Jøss, du har jammen stått på og planta løk. For ei flott blomstring du kjem til å få neste år. Gled meg til å få sjå det :)
Ha ei ny fin veke, Nora.
Klem frå meg.

Veronica sa...

Det är verkligen märkligt hur vissa fortfarande går i blom trots frost och niagarafall från himlen! .... I vår kommer jag och njuter av din prakt av vårlökar :) Men jag tycker det är dags att försöka få till en träff innan jul.... vad sägs om långlunch hos Rappnes?

Kram

Karin - Mina Rum sa...

Här hos mig tog de där frostnätterna allt vad blomning heter på mina echinaceor. Trist, men jag får väl ge mig till tåls till nästa sommar.

Kram!

pia på Torvan sa...

Synd bara att dagarna börjar bli så korta. På helgerna hinner man med att njuta men i veckorna är det svårt att hinna med innan mörkret är där. Blött är det också. eller hur! Geggigt att gräva ner lökar! ha en underbar vecka, Nora! /pia

Turid sa...

Som vi gleder oss til våren :))