söndag 11 augusti 2013

Trädgårdsbesök hos Eva och Sören i Björnlunda


Idag har jag och sonen på snart två år varit på utflykt. Vi for till Björnlunda i Sörmlandoch besökte Eva Bratt och Sören Gustavssons fantastiska trädgård. Detta är en av tio trädgårdar i Sörmland som har haft öppet för allmänheten idag. I juli besökte vi tre andra trädgårdar (det kan du läsa om här)

Jag har aldrig träffat Eva och Sören tidigare, men jag följer deras blogg och har dessutom haft en del kontakt med Eva på trädgårdsforum på nätet. När vi så äntligen träffades idag var det som att träffa gamla bekanta och både sonen och jag hade ett par mysiga timmar i deras trädgård. Undrar om inte sonen var lyckligast ändå, han fick nämligen låna en vattenkanna och vattnade ivrigt i både krukor, planteringar och grusgångar:-)

Att gå på trädgårdsbesök med ett litet barn är en utmaning. När jag ville gå åt ena hållet ville han åt andra hållet och det blev oftast sonen som fick bestämma. Men vi hann se hela trädgården och jag är full av beundran för vad Eva och Sören har åstadkommit på bara 10 år! Så många bilder hann jag inte ta, men här är några som jag tänker spara i min inspirationsmapp.

Med i bilen hem följde denna gången en Skobandssolros (Helianthus salicifolius) en Fiberpalmlilja (Yucca filamentosa) en okänd Julros, en Skruvpil och en Katsura.

Stort tack till Eva och Sören för det varma mottagandet, lånet av badrummet för blöjbyte och för all inspiration och goda idèer jag fick. Dagar som detta kan man leva länge på! Vi ses igen!6 kommentarer:

Ruben sa...

Vilken häftig trädgård! Jättefin!

Ha det gott!
/Ruben

Hélena sa...

Ser ut att vara en riktig pärla!
Ja, besöka trädgårdar med små barn är inte lätt :-) tänk så mycket det finns att se och uppleva.
Kram Hélena

Gunilla Teckenberg sa...

Massor av inspiration fick du säkert med dig från Björnlunda, en trädgård som man kan återvända till många gånger.

Det finns alltid något att upptäcka som man inte sett tidigare.

Och grattis till ett fint träd! Katsuran är en av mina favoriter!

Ha det gott Nora!

Veronica sa...

Jag förstår att det blir extra spännande att åka med en 2-åring :))

Man vad gör man inte !

Kram

Marit sa...

Det var en flott hage! Jeg synes du fikk tatt mange flotte bilder likevel. Når en har med seg en toåring er det ikke så lett å få gjort det!

Klem!

Carita och Bertel sa...

Fina bilder från Björnlunda, Jag ser att dom håller på och jobbar lite där också. Jag läste dina inlägg, vilka fina fönster ni hittat, dom gillar jag. Ha det bra/Carita