onsdag 11 juni 2014

Undra sa flundra....


....om detta är en Iris germanica 'War Chief' ?


Jag tror inte det. Jag har etiketten kvar från när jag köpte den i våras, men misstänker att här är det en felmärkning som spökar. När jag googlar på 'War Chief' är det nämligen inga bilder alls på Irisar som är lik denna.

Otroligt snygg är den oavsett vad den heter - men "namnfreak" som jag är så är jag ju vansinnigt nyfiken på vad det är för Iris jag har fått:-)


4 kommentarer:

Marit sa...

Det kan ligne på den, ja! Lekker farge på den. De store irisene er så flotte :-)

Klem!

Charlotta sa...

Jag brukar alltid spara etiketten. Inte för att jag är speciell namn-entusiast, men det är ändå kul att kunna ta fram och kolla.
Vacker iris oavsett vad den heter. Mina irisar har jag ingen aning om sort eftersom jag "ärvt" dem från vänner och bekanta.

Anjas Hill sa...

Vilken tjusig blomning Nora! Tack för dina uppmuntrande ord. Visst borde man unna sig att vara lite "mallig" men jag hoppas bara att folk ska glömma snart...:-)!/Anja

Karin - Mina Rum sa...

Sånt där är ju hur irriterande som helst. Jag gillar också att vet vad växterna har för sortnamn. Vissa plantskolor är sämre på det där med märkningen. Googla är bra men man kommer inte alltid fram till ett bestämt svar ändå, tyvärr.

Du får njuta vidare av din iris, trots att den är namnlös.
Kram!