måndag 22 april 2019

Ting tar tid


Som oftast är det snabba ryck som gäller i vår trädgård; vi får en idé och ser till att genomföra den så fort det bara går. Dock finns det undantag från regeln, enstaka projekt har tagit väldigt lång tid. Inte för att lusten eller viljan saknas, men ibland får vi helt enkelt inte ihop det hela vägen.

Ett sånt projekt har vår nya rabatt i cortenplåt varit. Själva grunden gjordes för två år sedan, men sen har den stått där - fylld med jord men utan växter. Vi har haft massor av förslag, men inget har känts riktigt bra förrän vi för ett litet tag sedan kom på att det givetvis ska vara barrväxter här. Växterna hade vi redan, de har stått i andra rabatter som i ärlighetens namn inte har känts helt hundra. Nu blev det så oerhört mycket bättre. Växterna kom upp lite från marken vilket gör att de kommer mer till sin rätt och den lilla kullen i mitten av rabatten gör att man inte ser allt med det samma, rabatten får olika uttryck om man ser den från olika håll. Stenarna på toppen av rabatten är fastgjutna, lite som ett monument.


Än är vi inte riktigt klara, nu ska det vattnas riktigt ordentligt sedan ska ytan täckas med duk och mera sten eller grus.
Den här rabatten är synlig från nästan hela vår trädgård och vi ser den också från huset, så det känns verkligen skönt att äntligen se något annat än bara jord här.


Annat som har tagit väldigt lång tid är att få till ett blogginlägg, senast det blev av var i augusti förra året. Det har inte varit någon medveten bloggpaus och det har inte saknats idèer till inlägg, jag har bara helt enkelt varit lite "datortrött". Men nu är vi tillbaka och det kommer inte ta åtta månader innan nästa inlägg kommer - det kan jag lova :-)

12 kommentarer:

Lykkelig i hagen sa...

Hei Nora, så fint at du er tilbake med blogginnlegg. Bedet ble superflott, når barvekstene ble samlet slik kom de virkelig til sin rett. Jeg er ikke så glad i vekster med nåler, jeg går veldig mye barbeint og det er lett å stikke seg. Men hos deg ble det skikkelig fint. Ha en fin uke. Klem fra Anne-Kristin

Karsten F sa...

Hei Nora

Alletiders du er igang igen!
Og det med dette ambitiøse bed - det ser allerede nu spændende ud!

Godt at få sådan nogen hængepartier klaret..

Ha en dejlig ny uge

Marit sa...

Hei Nora!

Så hyggelig at du er tilbake i "bloggland"

Bedet ser jo veldig flott ut. Er det Everedge dere har brukt til kanting?

Klem, Marit

Ranten sa...

Hei Nora! Jeg har også vært litt fraværende på min blogg men nå er vi forhåpentligvis i rute begge to?! Bedet ser veldig lekkert ut og jeg gleder meg til å følge med på hva dere gjør videre ut over våren! Fin uke!

HageSus i Turids hage sa...

Så fint dette bedet ble! veldig tøft med sten-kunsten.
Hyggelig å se du er tilbake med blogginnlegg.
Ha fine dager i hagen fremover!
Hilsen fra Turid

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Nora!

Trevligt att du är tillbaka, från och till kanske man behöver en lite paus, jag var också frånvarande ett tag i vintras.

Ni lyfter verkligen trädgården till nya höjder! Jättesnyggt och kul att ni fortsätter med barrväxter, det är trädgårdens stomme under årets alla skiftningar.

Kram!

Maribel sa...

Hej Nora!
Ibland tar det längre tid, men huvudsaken att resultatet blev som man tänkt.
Det blev riktigt fint.
Ha det bra /Marika

Daniel Lindholm sa...

Som alltid så blev den nya "barris"-rabatten hur snygg som helst. Välkommen tillbaka

hagen vår sa...

Hei Nora!
Ja, de kom virkelig til sin rett. Former og grønne nyanser kommer fint fram. Liker veldig godt den organiske formen på bedet. Hyggelig å se deg igjen.
Ha det godt! Klem Anne

Veronica sa...

Godkväll Nora :)
Ibland är det svårt att få iväg ett blogginlägg. Jag vet precis vad du menar...
Det kommer bli superfint! Och i år, i år ska det verkligen bli av: Upplands Väsby - Tyresö :D

Kram och ha en fin helg!

Anna-Karin Rickardsson sa...

Hej Nora!

Så snyggt det blev med barrväxterna där. Hela rabatten är superfin med sin form, sina kanter och sitt monument, och så barrväxterna därtill - Wow! Vilken känsla ni har.

Ibland behöver man ta paus. Jag är inte särskilt aktiv på bloggen nu och tycker att det känns rätt för mig att ligga lite lågt, och då gör jag det. Jag vill absolut inte sluta så det kommer jag inte att göra även om jag lagt in en lite lägre växel än vad jag hade i början.

Önskar dig en riktigt fin helg!

Kram Anna-Karin

Theresa williams sa...

Hej, jeg er Theresa Williams Efter at have været i forhold til Anderson i årevis, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed jeg har for ham, Jeg bad ham med alt, jeg lavede løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem for min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en stavekaster, der kunne hjælpe mig med at stave for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på magi, jeg havde intet valg end at prøve det, jeg mailede stavekassen, og han fortalte mig, at det ikke var noget problem, at alt vil være okay inden tre dage, at min ex vender tilbage til mig inden tre dage, han kastede magten og overraskende i den anden dag, det var omkring 4 pm. Min ex kaldte mig, jeg var så overrasket, jeg svarede på opkaldet og alt, hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have, at jeg skulle vende tilbage til ham, at han elsker mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, det var hvordan vi begyndte at leve sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg lovet, at enhver, jeg ved, har et forholdsproblem, ville være til hjælp for en sådan person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og magtfulde stavekaster, der hjalp mig med mit eget problem. Hans e-mail: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller noget andet tilfælde.
1) Kærlighed Stav
2) Lost Love Spells
3) Skilsmisse
4) Ægteskab Spells
5) Bindende staver
6) Breakup Spells
7) Dødsstave
8.) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor
9) ønsker at tilfredsstille din elsker
10) Lotteri
Kontakt denne flotte mand, hvis du har noget problem for en varig løsning
gennem {drogunduspellcaster@gmail.com}