lördag 2 mars 2024

Trappan som satt långt inne

I många år har vi haft en utmaning i trädgården som har varit svår att lösa och det är framkomligheten på berget i den sydöstra delen av tomten. Vi har stött och blött olika alternativ utan att hitta någon bra lösning innan maken på försommaren 2023 fick en strålande idé som han genast satte igång med, en trappa i moduler som "svävar" över marken.Eftersom modulerna inte är i direkt markkontakt försvinner problemet med alla gropar och ojämnheter i berget, det blir plant och fint att gå ändå.


Modulerna är byggda var för sig och är alla i olika storlekar. Återigen har vi haft nytta av bergborren maken skaffade för några år sedan, det måste varit bland de bästa verktygen han någonsin köpt!


Nästa utmaning blir att försöka ersätta allt ogräs i åtminstone några av alla skrevor på berget med växter som trivs i den miljön.
För att inte tala om att rensa denna slänten för ogräs och plantera något finare istället. Det lär bli en utmaning för här frodas vinda, kvickrot och maskrosor bland annat. Ett krävande och utsatt läge är det också med mycket blåst och sol. 


Fortsättning följer förhoppningsvis under 2024 vad gäller plantor på berget. För stunden njuter vi av att kunna ta oss upp och ner utan risk för benbrott eller andra skador 😀


4 kommentarer:

Marit sa...

Så flott trappen ble! Det ble jo en perfekt løsning.
Ugress er et evig problem dessverre. Her er jeg veldig plaget av kjerringrokk/ åkersnelle. Det er umulig å bli kvitt. Du får det nok til, og det blir helt sikkert fint til slutt
God helg!
Klem, Marit

Maribel sa...

Hej Nora!
Vilken fantastiskt snygg trappa, det ser ut som att den svävar i luften.
Slänten blir inte enkel att rensa men hoppas det blir bra.
Ha en trevlig helg /Marika

hagen vår sa...

Hei Nora!
Den trappa må mannen din ta patent på. Fantastisk godt løst.
Ha det godt! Anne

HageSus i Turids hage sa...

Hei Nora!

Dette er en skikkelig tøff trapp!
Kreativ løsning på å lage trapp i et litt ruglete terreng.

Så gøy å se at du har tatt i bruk bloggen din igjen.
Jeg synes det er trivelig at det er noen hagebloggere som fortsatt holder på.
Selv har jeg lett for å glemme den litt i vintermåneden, men det er fint å ha kontakt med andre bloggere gjennom hage-året!
Ha en fortsatt fin uke!
Hilsen Turid