lördag 21 april 2012

Eldat

Idag har vi äntligen eldat upp denna högen


Vi fällde ganska många träd förra året och det gjordes i två omgångar. I juli tog vi massor med sly och mellanstora träd (vi = min pappa och min make)och i september hade vi en firma här som tog några riktigt stora träd som vi inte kunde ta själva. Vi brukar ta till vara träden vi fäller dels till ved och sen brukar vi köra alla kvistar i kompostkvarnen. Det blir till ganska grov flis som vi använder som fyllnadsmaterial och som strö i hushållskomposten. En del komposterar vi i trädgårdskomposten också.

Förra året blev det väldigt många grenar att ta hand om etter alla dessa träd. Allt som fälldes i juli flisade vi och lövträden som fälldes i september flisades också. Grenarna efter tre tallar (en enorm och två mellanstora) lämnade vi dock kvar för att elda. Det tar en "evighet" att flisa tallgrenar eftersom de kan vara otroligt krokiga och måste delas i små bitar innan de kan köras i kvarnen.

Förutom alla tallgrenar har det tillkommit ganska mycket kvistar efter att vi har beskurit buskar och häckar nu på våren.

Efter senaste veckans regnande och snöande var grenarna blöta, men det gick bra att elda ändå.


Det känns otroligt bra att äntligen ha blivit av med den gigantiska högen med kvistar. Även om detta är en del av trädgården som inte är så fin så känns det åtminstone städat nu så vi kan komma igång med förbättringsprojekten:-)


Allt som är kvar nu är en hög med aska. Den stora högen till höger i bakgrunden är flis från förra året som ligger till kompostering.

4 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Så skönt när man blir av med sista skräpet.Vad duktiga ni är med att ta tillvara det som går.
Tänk att slippa köpa täckbark på påse.....
Ha det bra :)

Marit sa...

Det var jo godt å få brent det opp. Utrolig hvor lite det blir igjen av en så stor haug!

Ninni sa...

Va mysigt med en liten brasa..Jag hoppades korven åkte fram med..haha! Visst är det skönt att få undan en massa kvistar o elände..Nu har ni ett rent papper att skissa och planera på..*ler*
Kram och tack för rara ord i min blogg..
Ninni

Anja sa...

Visst känns det som en seger när man har rott i land ett så stort projekt?! Nu blir det spännande att få se din dokumentation hur det kommer att bli där.
/Anja
ps
Tycker du att det är nödvändigt att ha ordverifiering? Det tar så lång tid att lämna kommentar när det tar en bra stund att gissa dessa bokstäver.
ds