måndag 9 april 2012

Okänd julros

Jag har just nu tre julrosor i trädgården. Tre små stackare som har flyttats några gånger, men som nu nog har nått sin slutstation i trädgården. Nu står de i rabatten längs grusgången under körsbärsträdet. En jättestor ormbunke växer på andra sidan och ger julrosorna skugga på sommaren. Nu på våren är det däremot inget som varken skuggar eller döljer julrosorna.


Som bilden visar så är det inga stora exemplar av julrosor detta. De har som sagt "misshandlats" och flyttats några gånger, men nu hoppas jag att de skall ta sig. Jag har två vanliga Helleborus Niger och sedan en sort som är okänd för mig. Jag köpte den på en trädgårdsvisning jag var på i Nynäshamn för några år sedan. Blommorna går i limegrönt och bladen är något ljusare än på Helleborus Niger. Någon som har en idè om vad detta kan vara? Tips tas tacksamt emot:-)


Jag har även ytterligare två stk Helleborus Niger som jag köpte på Blomsterlandet för några veckor sedan. De står än så länge inne, men skall planteras ut så småningom. Vart vet jag inte riktigt än.

1 kommentar:

Ninni sa...

Ska bli intressant att se den blomma sen..för jag har nog ingen bild i huvet på hur de ser ut egentligen. Hoppas de gillar sin nya plats och bjuder på grönska och blomning i många år framöver..
Kram och ha det fint..
Ninni