tisdag 6 november 2012

Besök


Vi har haft besök i trädgården. Nattliga besökare har varit här även om de inte fått någon inbjudan och inte var välkomna.

När det inte fanns några rosor att äta så tog de för sig av bladen på Rosenstavarna och Stockrosorna istället....båda har ju åtminstone "ros" i namnet:-)Man behöver inte vara mästerdetektiv för att tyda de här spåren


Det är dessa som har varit i farten återigen (bilderna är från juli 2010)Vi har höjt staketet runt nästan hela tomten till 180 cm, men det finns fortfarande glipor kvar som rådjuren och hjortarna hittar. De är inte här lika ofta som tidigare, men dyker upp ibland. Det blir en utmaning att skydda alla tulpaner jag har planterat, jag får nog ladda med massa blodmjöl och ammoniak till våren!

11 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilka uschlingar som äter upp din trädgård! Men söta är de, men borde hålla sig utanför stängslet.
Ha en fin eftermiddag.
Kram Maria

gunsan sa...

Tråkigt att vi inte får ha våra växter ifred för rådjuren.Jag måste sätta nät överallt och det ser så trist ut.MVH

Marit sa...

Ja, det er irriterende at de spiser opp alt mulig i hagen. Flotte bilder av rådyrene da! Håper de holder seg vekk her også, for jeg så spor i snøen her for en uke siden. De er stadig i nærheten. Men sånn er det når en bor så nærme skogen. Ha en fortsatt fin dag, klem!

Ranten sa...

Huffda! Jeg får vel kanskje være glad for at vi "bare" har brunsnegl å bekymre oss om? Disse er jo litt søtere å se til da :)

Ulrika sa...

Vad tråkigt och inte få ha sin trädgård ifred, speciellt när dom inte fått någon inbjudan.Hoppas tulpanerna klarar sig!

Kram Ulrika

Grilling og mat sa...

Er vel bra med litt ville dyr...?

Men det skal sies at rådyr egner seg veldig godt på grillen... :-) Men da skal de helst være døde... ;-)

Bettina Bäck sa...

Näej! Och ändå borde det finnas ganska gott om annan mat fortfarande? Iiihh, jag har sluppit råodjuren i princip än så länge.

Mia sa...

Visst är det synd på plantorna men du är ju så söta, rådjuren, och dina perenner skull väl ändå vissna ner nu.. Men jag förstår dig, du kunde ju beundra dom från rätt sida av staketet också :)

pia sa...

Du, de där spåren känner jag minsann igen! /pia

Tant Otteskrufv sa...

Trist att de inte kan hålla sig till det som växer i skog och mark.En bekant satte opp vita upp och nedvända pappershjärtan i rådjursbakdelstorlek. Det sades påminna om deras varningssignal och skulle skrämma bort dem. Men jag vet inte hur länge det fungerade...

Törnrosa sa...

Söta är de, men ena riktiga marodörer.
Hej hopp.