onsdag 7 november 2012

Nytt besök


I morse hade vi nytt besök i trädgården. Ett rådjur hade lyckats ta sig in, ett annat stod kvar utanför staketet. Denna gången såg jag vart rådjuret gick ut igen, så nu vet jag åtminstone ett ställe som vi behöver förstärka staketet.

Jag såg rådjuret genom köksfönstret och tog även några suddiga bilder på det. Jag testade givetvis att knacka på fönstret, men det var inget som skrämde rådjuret det minsta.

Här är det på väg in bland rabatterna under äppelträden.


Min stackars ros 'Peer Gynt' blev återigen "beskuren".


Rudbeckia är gott tydligen.


Även Nävor föll i smak.


Mätt och belåten?


Nja, lite gräs till efterrätt är inte dumt.


Sedan stack det iväg, rakt ut på vägen framför en bil. Som tur var gick det bra, men det var inte mycket om att göra.15 kommentarer:

Elin sa...

Så vilt:) Frekk frokostgjest i hagen din i dag du også ja! Rett og slett den store rådyrdagen.
De er jo søte, men ikke greit at de forsyner seg av plantene.
Ha en fin dag:)
Forhåpentligvis rådyrfri.

Susie på Stjärnarve sa...

Det är inte lätt det här med rådjur. Man både tycker synd om dom och missunnar dom på samma gång. Här på Gotland har tidningarna gått ut med varning om att man absolut inte ska låta äpplen ligga kvar under träden om man bor nära en väg. Rådjuren kan bli skrämda av att det åker förbi en bil och hoppa ut rakt framför den.

Sabelhagens Olivlund sa...

Så trist! Man blir ledsen när de förstör i trädgården, samtidigt som man tycker de är söta. Men de borde hålla sig i skogen.
Hos mig är det harar/kaniner som förstör mest. De kan äta och förstöra ordentligt de också.
Ha det gott.
Kram Maria

Marit sa...

Håper du får gjort noe med det at de kommer inn i hagen din, men det er sikkert ikke så enkelt. De er jo så søte, men de kan være et annet sted enn i hagene våres. Ha en fortsatt fin dag, klem!

Pilgrim sa...

Är så glad att jag slipper dom i trädgården. De är fina men ser bäst ut på andra sidan staketet.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Helens trädgård sa...

Nej usch, vad tråkigt med rådjur inne i trädgården.

Mat ska dom söka i skogen och inte äta upp fina växter.

Ha det gott!

Bettina Bäck sa...

Uj, uj. Du är snäll som bara knackar i fönstret. Jag hade nog smällt upp det på vid gavel och vrålat *rodnar*.

Veronica sa...

Haha! Jag borde oxå rodna för jag gör som Bettina!! Tänker att jag är så skräckinjagande att de inte vågar sig hit igen. Det lyckas dock inte! MEN..de är så söt och det var en härlig bildserie du fått till!

Kram

hagen vår sa...

Hei! Her har vi både rådyr og elg. I år har det vært mye epler så da kommer elgen og støvsuger bakken. Jeg pakker inn småtrær i fiberduk og surrer godt med tau rundt. Enkelte år har rådyrene snauspist europahasselurtene, men de kommer fint igjen. Av en merkelig grunn kommer de bare i vinterhalvåret, får håpe at det fortsetter sånn. Takk for hyggelig kommentar. Ha det godt! Anne

Vivi sa...

Dem er jo veldig søte da, men veldig trist at dem gjør så stor skade på hagen!

Håper du får en fin kveld! Klem

krepsemor sa...

Ikke noe gøy med sånt besøk, nei! De spiser opp alt de ser, og merkelig nok elsker de akkurat de samme plantene som vi, ikke sant? Her er det hjorten som regjerer, og det er spor etter dem overalt i hagen, og de bryr seg ikke noe om at det er hjortejakt helt frem til jul! Me hjortesteik er nydelig, he-he!

Lantloppan sa...

Söta är dom, även om jag inte vill ha dom som husdjur direkt...

Stein sa...

Jeg har litt blandete følelser til rådyr. På den ene siden liker jeg at de noen ganger besøker trädgården. Fullt så morsomt er det ikke når de spiser opp planter jeg er redd om. Verre er det med beveren. Jeg har opplevd å miste 40 prydtrær på en natt fordi beveren også likte akkurat de trærne jeg hadde plantet med stor omhu ;-)
Gjerder hjelper jo litt, så sakte men sikkert klarer vi kanskje å verne våre planter... ;-)
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Tua sa...

Flotte dyr, men vi vil ikke ha besøk av dem i hagen. De er rett og slett frekke.....

Törnrosa sa...

Ett bra rådjur är långt in i skogen eller djupt ner i frysen! Hälsa dina 4-benta besökare det. Kanske hjälper lite skrämselprat.
Hej hopp!