lördag 6 juli 2013

Besöksträdgårdar i Sörmland


I ett par år nu har jag haft lust att åka på Besöksträdgårdar i Sörmland och idag blev det äntligen av.

I strålande solsken gav vi oss av i morse och styrde mot Eskilstuna. Första stopp var hos Gunilla och John som har en helt fantastisk trädgård. Jag har följt Gunillas blogg ett tag och skall erkänna att jag hade höga förväntningar på trädgården. De infriades med råge! Underbara planteringar i skogsmiljö med mycket inslag av sten och mossa. Roligt också att äntligen träffa Gunilla som jag tycker att jag känner trots att vi aldrig har träffats förut. Men flitig kontakt både via bloggen och forumet på Trädgårdsriket  har gjort att jag tycker att jag känner henne ändå:-)

Nästa stopp var hos Solveig och Börje som också bor utanför Eskilstuna. Även detta en fantastisk trädgård i ett vackert landskap. Tyvärr hann vi inte stanna så länge i denna trädgården eftersom det var dags för sonen på 20 månader att sova. Men vi hann gå runt hela trädgården och det var mycket fint att se, allt från ljuvliga perennplanteringar till en jättefin lund.

Sista stopp var hos Carita och Bertel i Södertälje.  Även här hade jag höga förväntningar eftersom jag följer deras blogg. Och återigen infriades förväntningarna med råge! Och även här kändes det som att träffa gamla bekanta, trots att det var första gången vi träffades, eftersom vi har flitig kontakt via bloggen.  Många vackra träd och fantastiska planteringar, allt från ett grusparti med blommande kaktusar till lummiga skuggplanteringar.

En inspirerande och lärorik dag har vi haft. I alla trädgårdarna fick vi ett mycket trevligt mottagande och träffade kunniga och inspirerande trädgårdsmänniskor som gärna delade med sig av sina kunskaper. Tre av tio trädgårdar hann vi med, de andra sju kommer vi också besöka så småningom för detta gav mersmak!

Stort tack till Gunilla och John, Solveig och Börje och Carita och Bertel för att vi fick besöka era trädgårdar. Tack också för att ni så tålmodigt svarade på alla våra frågor och gav oss jättebra tips! Och sist men inte minst tack för all inspiration och för växterna som följde med oss hem. Vi ses igen!

Och till alla andra vill jag passa på att säga; gå in på Besöksträdgårdarnas hemsida  och planera in era besök. Ni kommer inte ångra er!

Till sist några bilder från dagen. Jag är rädd att de inte gör trädgårdarna någon rättvisa. Strålande solsken är härligt när man är på trädgårdsbesök, men det är inte det bästa vädret att fotografera i.


6 kommentarer:

Marit sa...

Takk for alle de flotte bildene! Det er så gøy å se andres hager og få inspirasjon. Det var mye fint du fikk se.

Klem!

Tittis trädgård sa...

Tänk så härligt det är att få så mycket inspiration och få lära känna härliga trädgårdsmänniskor! Vi besökte Klarbäret förra året och njöt av deras fina trädgård, men de andra 2 står på vår lista att besöka i Augusti. Tack för dina fina bilder!/ Kram Titti

Anjas Hill sa...

Tack Nora för den här härliga visningen!Bild nummer 13 med sin lintotts-älva är så fin! /Anja

Laila sa...

Ser helt fantastiskt ut! Gillar bulden med den lille pojken (sonen?) i den paradisiska trädgården!
Ska kika runt i bloggarna du länkar till. Alltid roligt att göra nya bekantskaper!
Ha det gott!/Laila

Veronica sa...

Tack för tipset och länken till trädgårdarna! Jag måste in och kolla!

Oavsett sol så är dina bilder superfina och vilka trädgårdar......

Kram

Vivishagerom sa...

Hei
Her var det virkelig mye fint å se.
Takk for titten!

Ønsker deg en fin dag. Klem