onsdag 3 juli 2013

Parkeringsprojektet går vidare


Projektet med att göra ny parkering (som jag skrev om här, går vidare. Det har dessutom utvidgats till gången från parkeringen till huset.

De senaste två dagarna har maken jobbat heltid med projektet tillsammans med samma grävmaskinist som vi fick hjälp av i våras. Nu ser det ut så här sett från huset


Och så här från gatan


Alla stenplattor har tagits bort, mängder av grus har lagts ut och plattats till, kantstenar har placerat och massor av stora stenar har lagts upp i sluttningen mellan de två nivåerna på parkeringen.


Mycket arbete återstår fortfarande; gatsten skall läggas, mera grus skall läggas ut och det skall ordnas med belysning. Maken har ännu flera bra idèer för platsen, men de återkommer jag till i ett annat inlägg:-)

Vad gäller min "eldiga rabatt" som kom till för några veckor sedan längs med tomtgränsen så växer solrosorna så det knakarTyvärr har sniglarna gått hårt åt solrosorna så jag har fått kasta några, men det skall nog bli bra ändå så småningom:-)


7 kommentarer:

Elin sa...

Wow, dette var litt av et prosjekt! Så flinke dere er :)
Det blir helt sikkert kjempefint og det blir sikkert godt å bli ferdig også. Så fin hage du har rundt parkeringen din. Gleder meg til å se hvordan dere løser belysningen.
God julitirsdag!

Ruben sa...

Vad härligt det måste kännas att få detta gjort! Så ordentligt och grundligt som det görs.
Oj, går sniglar på solrosor också! Ajaj! De har förstört en hel del här också.

Ha det gott!
/Ruben

pia på Torvan sa...

Oj Nora, det kommer att bli fantastiskt! Och så underbart ni bor! Vilken utsikt! Många utropstecken blev det.
Kram från pia bakom häcken

Marit sa...

Det blir kjempefint! Gleder meg til å se flere bilder av det :-)

Klem!

Mia sa...

Wow, vilket prosjekt, så stort! Det ser ut att bli jättefint. Mina solrosor har kanske inte haft allt för mycket skada av sniglar men dom är så små, suck. Hos dig ser dom frodiga ut :)

Ruben sa...

Hej Nora!
Funderar du på att skaffa vippvallmo? I så fall kan du få några plantor. Första åren planterade jag vippvallmon i en bottenlös hink för att begränsa den, men det funkade inte, det kom skott utanför hinken i alla fall!! Och vallmon mådde inte jättebra i hinken. Så jag planterade om den utan hink och nu är den stor och pampig. Visst kommer det uppstickare en bit ifrån plantan, men jag tycker det är världens enklaste sak att bara ta en liten spade och gräva upp dessa, de följer snällt med. Så det är som vanligt lite skräckpropaganda om allt som sprider sig det minsta.
Kan tala om att Veronica har fått en planta av den.

/Ruben

Anjas Hill sa...

Vilket projekt!
Det kommert att bli "kanon" när det är klart! Vad ni har mycket sten. Helt klart mycket bättre än våra slipers. Och snyggare.Det blir spännande att få se projektet när det är 'färdigt'. /Anja