fredag 18 april 2014

Nya buskar


I veckan har jag köpt fyra nya träd och buskar. Jag har dessutom ett par buskar som köptes i höstas och på Nordiska Trädgårdar som står kvar i krukorna i väntan på att växtplatsen skall bli klar. Lägg till det några sticklingar och inte minst min beställning på tolv träd och buskar som kommer om ett par veckor så förstår ni vilken rolig tid jag har framför mig :-)

Veckans första inköp i måndags blev en Kopparhäggmispel, Amelanchier laevis fk Bäcklösa E. I går fick dessa tre flytta in hos oss


Det är en Rosmarinpil, Salix 'Rosmarinifolia', en Trådcypress, Chamaecyparis pisifera 'Filifera Nana' och en Gulbladig Smällspiera, Physocarpus opulifolius 'Angel Gold'.

10 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Det bästa med trädgårdshobbyn det är att plantera nytt!
Själv trodde jag att jag idag skulle kunna plantera fem asklönnsskott som jag tog förra året, men visserligen hade dom massor med knopp - men inte en enda rotbit! Så dom tre som jag inte testar med får stå kvar i krukorna till nästa år - eller till hösten.
Lycka till med dina plantor!
Susie

Inger sa...

Åh vilka spännande träd och buskar! Önskar att jag hade mera plats.
Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Marit Sønstebø sa...

Så lekre planter! Jeg har en blærespirea som heter Dart's Gold.
Den ligner på den du har.

Klem!

Berit sa...

Å så fina inköp igen:)
Ha en underbar helg!!

Marta Ronyai sa...

Det är bara den gulbladiga smällspirean jag känner igen, den har jag också stora förhoppningar om efter att jag skaffade en liten planta i höstas. Har idéer om formklippning längre fram, men vet inte riktigt om den är så frodig så den klarar en sådan styvmoderlig behandling.
Att komma hem från plantskolan med en välfylld bil tillhör livets absoluta höjdpunkter.
He en fortsatt trevlig trådgårdspåsk,
Kram
Marta

Tant Otteskrufv sa...

Rosmarinvide/pil köpte jag i höstas. Med tvekan eftersom det sagts att den är tveksamt härdig, men den har klarat vintern i skyddat läge och jag hoppas den fortsätter gilla platsen. Den är ju så vacker!Har beundrat bilden av den vackra sippan.Verkligen värd att vänta på! Glad påsk :)

Charlotta sa...

Kul, kul, kul att plantera nytt.
Härligt att bygga upp och se om det blir som man har tänkt!

Rost och rädisor sa...

Trådcypress ny för mig. Ser ut som en stor grön peruk : )

Glad påsk!
Anette

Mia sa...

Ahh, så härligt. Nyplanteringar är alltid lika kul och du har ju nog plats till spännande träd och buskar också. Den lilla trådcypressen, så söt. Den har blivit jättestor här hos mig så beräkna god plats :

Lykke i mitt hjerterom sa...

Så fin!
Herlig med litt nye planter.
Ha en fin påskeaften.
Christinaklem