torsdag 19 mars 2015

Årets första humla


Idag såg jag årets första humla i trädgården. Så mycket att "bjuda på" i matväg har jag inte än - hoppas det duger med något av det som blommar nu.

Julros, Helleborus Niger


Storpudra, Chrysosplenium macrophyllum


Och så Krokus - massor med Krokus :-)
10 kommentarer:

Maribel sa...

Så mycket fina vårväxter, storpudra var ovanlig, har inte sett den förut. Läcker. Mina blåsippor blommar och har sett några fjärilar, så nu är det vår. Ha det gott!

Ranten sa...

Her var det da mye deilig humlesnadder?!

Tittis trädgård sa...

Jag tror att dina humlor är jättenöjda med några krokusar, precis vad de längtar efter en solig dag i mars:-)

Marit Sønstebø sa...

De sulter nok ikke hos deg, nei ! Flotte krokuser :)

Klem, Marit

Anja sa...

Så fin din storpudra är! Hur länge har du haft den?

/Anja

Nora sa...

@ Anja; jag har inte lyckats lösa hur man svarar på en kommentar så jag skriver en ny istället :-) Storpudran köpte jag sommaren 2012 på Stolpens Trädgård i Ölme utanför Kristinehamn (kan klart rekommendera den plantskolan) En mycket trevlig växt som jag verkligen tycker om. Det händer att rådjuren tar den, men i år har den fått stå ifred (peppar, peppar)

Carita och Bertel sa...

Ett par humlor såg jag också häromdagen men nu är det lite bakslag så dom får det lite jobbigt. Storpudran hade vi ett tag men den försvann tyvärr. Ha en fin helg. Carita

Gunilla Teckenberg sa...

Så trevligt det är med blommor den här tiden på året, undras om vi inte uppskattar dem allra mest just nu, sedan blir vi aningen bortskämda när överflödet kommer igång. Humlorna är säkert mer än tacksamma för de första blommorna.

...och nu blir det lite kallare igen fast jag är nog glad för lite nederbörd, det var ett tag sedan.

Kram!

Inger sa...

Våren har kommit bra mycket längre hos dig än hos mig.
Trevlig helg och kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, humlor är så fina och trygga och mjuka och fina. Och så är det en föraning om vår. Fast när jag tänker humla tänker jag även på min mamma som fick ett humlestick vid ena ögat dagen innan hon skulle konfirmeras för, ja, det blir ju väldigt länge sen!
Agneta kram