söndag 22 mars 2015

Mödan värt


I september skrev jag ett inlägg om hur tråkigt jag tycker det är att plantera vårlökar (finns att läsa här). Nu kom det trots allt några hundra lökar i jorden i höstas och nu kan jag börja njuta av jobbet jag gjorde då. Än så länge är det bara Krokus som blommar, men även Irisar och Narcisser har börjat spira så det lovar gott.

Bilderna visar en salig blandning av Krokusar i en ny rabatt vid vårt nyaste växthus. Rabatten gjorde vi förra året och här växer det mest Hostor och några lägre prydnadsgräs. När Schersminen och alla träd i närheten har slagit ut är läget halvskuggigt, men nu på våren är det soligt läge vilket Krokusarna verkar trivas med.

I denna rabatten satte jag även ett stort antal Påskliljor så just här hoppas jag på lång blomning.

Och till hösten är tanken att ännu mera lökar ska i jorden - målet är att ha blommande vårlökar i nästan alla rabatter så småningom.

Till sist en bild från i förmiddags. Våren har tagit tillfällig paus, men annat var kanske inte att vänta. Om inte annat är jag glad för lite nederbörd, det är faktiskt rätt så torrt i marken redan. Nu fick vi både regn och snö - jag hade gärna sett att det bara kom regn, men så blev det tyvärr inte den här gången.
6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Så glad man man blir av alla färgklickar i rabatterna. Även när det tagit en liten paus i väntan på bättre väder är de fina. Tror inte man kan få för många krokus eller lökväxter över huvud taget.
Allt gott
Anette

hagen vår sa...

Hei! Det kan aldri bli for mange løk. Det får man trøste seg med når man kryper rundt i høstkulda. Likte veldig godt fargeblandingen på krokusene. Her har bare de tidligste begynt å blomstre. Håper vinteren som kom i dag, er borte i morgen.
God kveld! Klem Anne

Tittis trädgård sa...

Så fint med blandade färger på krokusarna! Vi hade också väldigt torrt i jorden, så det var bra att vi fick lite nederbörd nu. Men hellre regn än snö. Ha en ny skön vecka/ Titti

Helens trädgård sa...

Det är en sådan underbar känsla både i kropp och själ då vårens första blommor visar sig ovan jord.
Tråkigt jobb att plantera mängder av lökar under hösten men absolut mödan värt.
Härliga vår bilder!

Önskar dig en fin dag!

Eirin og Lars sa...

Skikkelig vårlig med krokusene dine, og flott fargeblanding.Håper snøen har smeltet igjen, og at du kan glede deg over vårblomstring :-))
Neste år blir det mer løk hos oss!
Ha en fin kveld.
Eirin

Ranten sa...

Herlig med et teppe av krokus! Noen små tilbakeslag må vi vel regne med? Men våren vinner til slutt!