fredag 17 juni 2016

Dagen före den stora (regn)dagen?


Igår fick vi äntligen regn, hela 9 mm vilket inte händer så ofta här vid kusten. Och mera regn ska det tydligen bli, åtminstone om man ska tro på prognoserna. Just nu spås det nästan 50 mm kommande dygnet. Vi får väl se hur det blir med det, men jag passade ändå på att fotografera alla Pioner som har slagit ut de senaste par dagarna nu ikväll. Om det nu kommer så mycket regn lär de nog knappast vara lika fina om något dygn.

Paeonia lactiflora 'Sweet Harmony' nästan utslagen.


Paeonia lactiflora 'Festiva Maxima' har inte slagit ut än, men är vacker ändå.


Paeonia lactiflora 'Marie Lemoine'


Paeonia lactiflora 'Red Magic'Paeonia lactiflora 'Jan van Leeuwen'Paeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'
5 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Så mange flotte peoner du har! Sarah Bernhard og Mme.Lemoine er så fine. Regn kommer alltid når peonene er på sitt flotteste, men når det er så tørt er regnet veldig velkomment :)

Klem, Marit

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Så flotte peoner, Nora! Jeg venter ennå på at mine skal springe ut, det er ikke lenge igjen nå, tror jeg. Vi får visst vann på mandag, den mm som kom i går var ikke mer enn til å rense luften. Ha en fin lørdagskveld! Hilsen Anne-Kristin

Karin - Mina Rum sa...

Det är så fascinerande att läsa vilka pioner andra har. Jag har själv ett 20-tal men bara en är samma som du har. Sanslöst hur många olika sorter det finns.

Hoppas ni fick lite lagom mycket regn.

Kram, Karin

Ulrika Johansson sa...

Tack för din kommentar och välkommen tillbaka:) Härliga Pioner du har! Hoppas de klarar regnet. Vi har också Festiva Maxima och Jan van Leeuwen i vår trädgård.
Ha det gott!

Gunilla Teckenberg sa...

Hej Nora!

Ja, ingen kan låta bli att tycka om pioner. Jag som gillar det enkla sätter ett extra plus på Jan van Leeuwen.

Kram!