torsdag 2 juni 2016

Iris i blom


Nu har de första Irisarna börjat blomma. Vi har ganska många olika sorter, här är några av dem

Iris pumila 'Cherry Garden'


Iris germanica 'Hemstitched'


Iris pumila 'Petite Polka'


Iris lutescens


Iris sibirica 'My Love'


Och till sist en helt vanlig gammaldags strandiris, en sån som finns i många gamla trädgårdar och som vi fick "på köpet" när vi flyttade hit.


7 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Du har många vackra Irisar! Jag är så ledsen för att de inte trivs i vår nuvarande trädgård. I vår förra trädgård hade vi många olika och de trivdes så bra, men där var mycket mer sol än i denna trädgård. Men man får anpassa sig efter omständigheterna. Önskar dig en skön helg!
Titti

Maribel sa...

Så många fina, mina står i startgroparna, och det ser ut att bli en riklig blomning i år. Har några som aldrig blommat, så jag hoppas få se dem i år.
Ha en fin helg /Marika

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Så nydelige iris! Jeg har øket samlingen med tre siste året, så nå håper jeg på at de skal trives her! Har ellers også den vanlige sibiririsen, fra bestefarshagen og vanlig gul sverdiris. Jeg kommer nok til å skaffe meg flere etter hvert! Ha en deilig sommerhelg! Hilsen Anne-Kristin

Marit Sønstebø sa...

Nydelige iris! De er så skjønne :)

Ha en fin helg!

Klem

Anja C. Hill sa...

Vilka skönheter!Irisar har jag inte många.Roligt att se bilder på alla dessa fina färger.
Du undrade ang den 17:e. Jo, STA har rikskonferensen i Uddevalla i år. Men, eftersom det inte är mer än en timmes körväg till Gbg så kan det hända att någon frågar om de får komma och besöka min trädgård. Det vore i så fall roligt att kunna säga: -Väkommen. Men bara om jag själv godkänner mitt arbete. Jag vill inte visa en "halvfärdig" trädgård då man måste gå och förklara för folk att: - Den här har jag inte hunnit göra färdig därför att....blaa. Så fick jag göra ett år då folk envisades att vilja komma mot min vilja. Det kommer aldrig mer att hända. Jag får ju ha "mål i mun" och ta kontrollen över besökarna.

Hehhe! Sådana bekymmer man kan ha ;-))!
Ha det jättgott i din oas!
/Anja

Carita och Bertel sa...

Så fint, iris tillhör en av mina favoriter. Tyvärr har jag inte namn på alla , du verkar ha bra koll på dina. Ha en fin helg. Carita

Anonym sa...

Åh, så fina irisarna du har, den första var supersnygg!
Kram Kristina