onsdag 15 juni 2016

Ett bra år för Hostor


Jag har aldrig tyckt att vi har särskilt många Hostor i trädgården, men när jag tittar i mina växtlistor inser jag att vi har en hel del ändå. Jag gillar verkligen Hostor, få växter har förmågan att fylla ut i rabatterna och komplettera andra växter som Hostorna gör. Dessutom finns de i en enorm variation av färger, bladformer och storlekar. Jag kan väl egentligen bara komma på två nackdelar med Hostorna - de kommer igång sent på våren och är dessutom väldigt omtyckt av sniglar, annars är de så gott som problemfria anser jag. (Jag vet att det finns något virus/sjukdom på Hostor nu för tiden men det har vi som tur är inte våra plantor drabbats av)

I år är många av våra Hostor finare än någonsin trots att vi har haft den torraste försommaren på länge. 20 mm regn i maj och 3 mm så här långt i juni gör varken växter eller trädgårdsmänniskor glada. Här är några av våra 40 olika sorters Hostor (jag har bara satt ut namnen på de jag är säker på)

'Halcyon'


'Patriot'
'So Sweet'


'Guacamole'


'Royal Standard'


'Birchwood Parky's Gold''Blue Cadett'


Nyplanterad 'El Nino'
'T-Rex längst fram, 'Sum and Substance' bakom


'June'


'Frances Williams'
'Twilight'Undulata 'Medio-variegata'


'Paradigm'


4 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Jättefina hostor, vi har en hel del av dom du har. I år är dom jättefina och har inte blivit så jättestora på grund av torkan. Ibland blir dom för stora och täcker allt och är svåra att dela om man väntar för länge, som jag. På den sjätte bilden från slutet , den största i mitten på bilden, ser ut som vår som heter Pineapple upsidedown cake , kan det vara den. Just nu får vi lite regn, underbart. CArita

Marit Sønstebø sa...

Så mange flotte hosta du har! Moro med mange sorter :)

Jeg tror/mener at den du har som nr. 3 fra toppen heter 'Sagae',og du kan jo google den og se om du er enig :)

Klem, Marit

Anja C. Hill sa...

Det var som 17! Snacka om att ha en samling av Hosta:-))!
Och, ja visst! I år ser bladen fortfarande hela och rena ut. Fattar inte att de gillar detta torra väderlek - trodde att de vill växa fuktigt.. Denna sommaren har lärt mig att jag kommer aldrig någonsin mer stödbevattna dem. Kanske lämnar sniglarna ifred bladen då? Fast hos oss är det ovanligt med torka.

Ha det gott!
/Anja

Gunilla Teckenberg sa...

Jag delar din förtjusning över alla dessa Hostor! Och nu har väl även ni fått lite regn, det ser ut att komma mängder nu i helgen. Lagom tycks vädret inte veta vad det är längre.

Kram!