fredag 15 juli 2016

Hove plantesalg - handelsträdgården


Efter att ha tillbringat lång tid på Hove plantesalg's parkering var det så dags att gå in till handelsträdgården. Fast först stannade vi till ännu en gång i ett hörn på parkeringen. Här fanns nämligen något jag aldrig tidigare har sett på en handelsträdgård - möjligheten att köpa närproducerad jord, kompost och täckbark i "lösvikt".


Efter att ha gått genom en butiksdel där det såldes sedvanliga saker som krukväxter, korgar, redskap och  dammtillbehör samt lite mindre vanliga saker som tex koi-fiskar i olika storlekar, kom vi så ut till själva handelsträdgården. Här är synen som mötte oss


Stora ytor, breda gångar och växter i alla möjliga storlekar, former och färger. Vi fastnade (som vanligt) på träd-och buskavdelingarna, men även perennavdelingen var fin och innehållsrik.


Om man tycker att granar är tråkiga kan man ju alltids formklippa :-)


Variegerad Rhododendron har vi inte i trädgården och vi köpte ingen heller även om jag var frestad.....men så var det det där med platsen i en överfull semesterpackad bil......Massor av växter överallt, men ändå kändes det varken trångt eller rörigt. Växterna var placerade i grupper, men man hade blandat olika färger och former vilket gjorde att det inte bara kändes som en "grön massa".
Om vi handlade? Ja, det gjorde vi förstås. Men inte alls så mycket som vi hade gjort om vi hade haft en tom bil. Fyra små barrväxter fick följa med hem, men de har jag faktiskt inte fotograferat än så det får också komma i ett senare inlägg :-)

5 kommentarer:

Unknown sa...

En klassiker, fantastiskt plantskola passeras i en semeterpackad bil..... Hjärtat blöder.
Men sörg inte de veriegerade rhododendron, de jag har testat varit en besvikelse. Och jag har då ändå hyfsad hand om rhododendron. En del av de nya bladen återgår till helgrönt och helhetsintrycket blir då att plantan inte trivs. Eller också är de dåligt härdiga.
Ja, nu när skriver detta, känner jag att jag kunde ha flyttat runt mina lite. Jag kanske gav upp för lätt... För de är ju så snygga när de är välmående.
Hälsar
Marta

Anonym sa...

Wow, vilken plantskola! Bara parkeringen fick ju en att tappa andan. Kollade var den låg, liiite långt bort, men vilken lycka att ha den nära för de som bor där. Tur ni kunde köpa med er några små växtminnen i alla fall.
Trevlig helg!
Kram Kristina

Inger sa...

Extremt välordnat och fint. Kanske frustrerande att bilen inte var tom.
Kram

hagen vår sa...

Hei!
Et fantastisk sted. Synd det er så innmari langt unna.
Klem Anne

Karin - Mina Rum sa...

Vilken otrolig plantskola! Förstår att det var lite tungt att inte ha en tom bil. Det är ovanligt med så där breda gångar på en plantskola. Oftast drar man med sig buskar och träd på sin väg genom gångarna. Sånt irriterar mig kolossalt på de flesta plantskolor häromkring.

Kram, Karin