söndag 31 juli 2016

Jag glömde ju....


....att visa växterna som vi köpte med oss från Hove Plantesalg som jag skrev om här och här, men här kommer de. Bättre sent än aldrig:-)Kryptomeria, Cryptomeria japonica 'Dinger',


Idegran, Taxus baccata 'Micro'


Brödgran, Araucaria araucana


Lärk, Larix decidua 'Krejce'


Växterna står fortfarande kvar i krukorna. Att plantera i den torkan vi har just nu är inte att tänka på tyvärr. Men någon gång kommer det väl förhoppningsvis regn igen och då ska även dessa få sin plats i trädgården som börjar innehålla ganska många barrväxter nu. Och flera lär det garanterat bli - barrväxterna bidrar ju till att trädgården blir intressant året om!

7 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Flotte planter alle sammen! Apeskrekk kalles Araucaria her, og den er ikke herdig på mine kanter. Men hos deg klarer den seg nok fint.
Spennende lerk, og den har jeg aldri sett før :)

Klem, Marit

Inger sa...

Jättehäftiga barrväxter. Nä det går inte att plantera nu. Förhoppningsvis kommer en del regn och luftfuktigheten blir ju högre nu i augusti.
Kram

Veronica sa...

Det är otroligt hur torrt det är i trädgårdarna!
Jag vill såklart att det ska komma regn i massor men det får gärna vara under nattetid :)
Åtminstone denna,min sista, semestervecka!

Kram

Anja C. Hill sa...

Wow! Jag gillade särskilt lärken - vilket uttryck :-)!
Apträdet eller brödgranen får du se till att den hamnar så att barnen inte kommer för nära den - den är sylvass ;-)! Spännande att se hur du planterar den och hur den klarar sig hos dig/er!
Ha det fint!
/Anja

Karin - Mina Rum sa...

Vilka ovanliga plantor! Ser lite ut som bonsaier tycker jag. Blir säkert läckra i er trädgård. Själv har jag inga barrväxter alls, om man inte räknar en lärk förstås.

Lycka till med de nya växterna!
Kram

Ulrika Johansson sa...

Men så roliga barrplantor! Det blir spännande att se hur de tar sig ut när du planterat dem.
Ha det gott!

Carita och Bertel sa...

Så spännande barrväxter. Jag har inte varit så förtjust i såna tidigare men nu har vi faktiskt skaffat oss några också. Man slipper ju löven på hösten. Fast våra är så små och lövträden är kvar så det kommer inte att göra någon skillnad. Ha det fint. CArita