onsdag 13 juli 2016

Hove plantesalg - ingen over, ingen ved siden


På årets semesterresa i Norge hittade vi det som måste vara den ultimata handelsträdgården. Vi har besökt ganska många handelsträdgårdar de senaste åren, men efter dagens upplevelse på
Hove Plantesalg i Sandnes, sitter både maken och jag kvar med tanken "hur ska vi någonsin kunna besöka en annan handelsträdgård efter detta?"

Att beskriva hela upplevelsen i ett inlägg går inte, det kommer bli flera inlägg om detta fantastiska ställe. Hove plantesalg har nämligen allt man rimligen kan önska som konsument och trädgårdsentusiast; massor av inspiration, ett brett sortiment av fräscha och fina växter, många ovanliga växter jag aldrig har sett någon annanstans, snyggt och prydligt överallt, jättebra skyltat och fina etiketter, trevlig personal och inte minst är det en upplevelse för barnen också (vilket jag kommer återkomma till i ett senare inlägg).

Låt oss börja med något som jag tycker att så gott som alla handelsträdgårdar nonchalerar - det viktiga första intrycket. Hur många ogräsfyllda och trista parkeringar ser man inte på handelsträdgårdar runt omkring? På Hove tillbringade vi nog en halvtimme bara på parkeringen och vi tog inte mindre än 41 bilder  - på parkeringen (!!!) Här är några av demBehöver jag säga att vi hade höga förväntningar när vi till sist styrde stegen mot ingången till plantskolan? Den upplevelsen kommer i nästa inlägg....

7 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Wow så snyggt och arrangerat precis på det sätt jag tycker så mycket om, alla växter får synas och det skapar harmoni i motsats till en ogenomtränglig grön massa.

Jag förstår att ni blev förtjusta.

Kram!

Marit sa...

Så flott parkeringsplass da! Jeg har hørt om stedet, men det er alt for langt unna her ;) Gleder meg til fortsettelsen!

Klem, Marit

Lykkelig i hagen sa...

Fantastisk parkeringsplass, jeg gleder meg til neste innlegg! Klem fra Anne-Kristin

Anjas Hill sa...

Helt otroligt fint! Vilken lycka att hamna på ett sådant ställe!
Är ni ruinerade nu eller kanske har ni osinliga resurser .-)?

Ha det fint!
/Anja

hagen vår sa...

Hei!
Dette er helt fantastisk. Forstår godt at dette måtte skape skyhøye forventninger. Gleder meg til å se hva dere har opplevd.
Klem Anne

Inger sa...

Välskött till max och vilka roliga träd.
Blir det någon resa till Hudiksvall för dig i år?
Kram

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei Nora.
Det var en fantastisk planteskole. Synd at den er så langt borte, men jeg skal da forsøke sjekke ut sortimentet de har på nettet. Ellers: Takk for kommentar på vår blogg. Vi må jo forsøke å få til at dere kan besøke oss når dere er på disse kanter, selv om Eirin er på sykehuset. Bortsett fra at jeg forhåpentligvis må hente Eirin hjem til uken - en eller annen gang - så er det jo ikke noe i veien for at dere kommer innom på hagebesøk, hvis dette er fornøyd med at jeg viser rundt i hagen uten Eirin. Du kan kontakte meg på mail: eirin-lars@hotmail.com eller fasttelefon 69193975 så finner vi et tidspunkt. Jeg regner med at det blir avgjort på mandag når Eirin skal opereres, så da vet jeg mer hva som skjer når. Ta kontakt om dere har lyst.

Vennlig hilsen Lars denne gang.