onsdag 24 maj 2017

Plötsligt händer det


Från den ena dagen till den andra har trädgården blivit som förbytt. Allt växer i en rasande fart och trädgården man lämnar på morgonen för att gå till jobbet är totalt olik den man kommer hem till på kvällen. Plötsligt blommar det (nästan) överallt och Hostorna som bara var små pinnar ena dagen har stora blad den nästa. Enda smolken i glädjebägaren är torkan och brist på vatten - undrar hur länge till trädgården ska klara vecka efter vecka utan nederbörd?

Här är några bilder från min eftermiddagsrunda idag

Rhododendron 'Goldbukett' är en av mina favoriter. Både för de fina svagt gula blommorna....


....men även för det fina växtsättet och de fräscht gröna bladen. Vi har haft vårt exemplar i två år och jag är mycket nöjd med utvecklingen på denna!


En ljung jag tyvärr har tappat bort namnet på.


Klematis 'White Swan' blommar för första gången, planterad för två år sedan.

 

Kerrian fanns här när vi flyttade hit. En risig buske som inte är helt ovanlig i gamla trädgårdar.


Busken är ingen skönhet precis, men tittar man på nära håll så förlåter man den sitt risiga utseende. Blommorna är nämligen precis hur fina som helst!Vid övre dammen blommar Kabblekan


Och vid ingångspartiet blommar det som vi tror är ett Parkolvon, även det fanns här när vi flyttade hit. Doften är i ärlighetens namn inte särskilt angenäm, men blommorna är fina och trädets bark och form är otroligt snygga så då gör det inte så mycket att den doftar lite märkligt under den korta blomtiden.


5 kommentarer:

Mette Gry Larsen sa...

Det er helt fantastisk om dagene nå. Jeg sa nettopp i går at nå må jeg ta meg tid i hagen. Våren går så utrolig fort over til sommer. Vil jo ha med så mye som mulig av hver sesong :) Hilsen fra Mette i Furulunden

Marit Sønstebø sa...

Så vakker 'Goldbukett' er! De lysegule er jo veldig fine. Nydelig clematis også!

Klem, Marit

Anja C. Hill sa...

Vattenbristen som ni tycks få leva med är verkligen sorgligt. Det gäller att spara på all vatten i tunnor/hinkar,som inte är förorenad av rengöringsmedel. Jag känner verkligen med alla som bor i vattenbristregioner. Hos oss har det varit precis tvärtom. Får se hur det blir i sommar.
Med tanke på hur illa det är med vattenbristen måste jag säga att ni har ändå lyckats att plantera klokt - så fint som det blommar!

Kantljung har även jag i många ex och inte ett enda namn!!! Skandal;-(! Cassiope är en underbar växt med de sprödtuffa klockorna.

Ha det gott! Håller tummarna för dig så att ni antingen får en veckas fint regn eller att ni hittar på andra lösningar .
/Anja

Mia sa...

Kerrian var jo verkligen fin, mjuk fin gulfärg. Mälardalen är torrt ställe varje försommar, med lite nederbörd. Pappa dansar regndansen men det hjälper visst inte stort. Här är det inte mer än två veckor sen snö så vatten har vi fortsatt.

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Spennende lyng,ja, det er ikke alltid lett med de navnelappene.
Ha en fortsatt fin kveld,
hilsen Ingeborg