lördag 14 december 2013

LjusblåttDen här Nävan hade jag i min förra trädgård. Jag var inte lika noggrann med att notera namn på den tiden så jag vet tyvärr inte vad den heter.


Den här fanns också i min förra trädgård. Omöjlig att bli av med även om jag rensade noga och till och med silade jorden där den växte. Detta är en Vallört och jag hoppas jag aldrig någonsin skall behöva kämpa mot dem igen för det är en kamp man knappast kan vinna tror jag. Men fina ljusblå blommor har de.


Den här ljuvliga Hortensian växte i min mammas trädgård. Mamma flyttade från trädgården så sent som bara för en vecka sedan, men sommaren 2012 tog jag sticklingar av den här Hortensian så jag har förhoppningar om likadana blommor hos mig om några år.


Vintergrönans blommor är kanske mer åt det lila hållet än ljusblått.....eller?


Nunneörten, Corydalis omeiana är väl inte heller ljusblå men om man tittar noga så finns det ljusblå detaljer


Titta in hos Charlotta och njut av flera ljusblå blommor.

9 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, stor trädgårdsvarning för vallört! När jag började med trädgård och hade väldigt få växter hittade jag vallörten här i utkanterna och planterade in den i trädgården - visste inte vad det var.

Många dumheter har jag gjort men dethär var nog en av de värsta. Det tog tre/fyra år innan jag fick bort den genom att nypa varje lite grönt skott som tittade upp. Till slut gav den med sig!

Kram!

Marit sa...

Lyseblått er en farge jeg liker veldig godt, og den blåfargen på den hortensiaen er bare herlig! Håper du får stiklingene til å klare seg, for det hadde jo vært koselig å ha den i hagen din.

Ha en fin søndag!

Klem!

Anki sa...

Nunneört har jag också... men tyvärr ingen blå - bara den röda (eller om den är violett). Vallört har jag däremot - konstigt nog håller den sig på sin kant och har inte försökt erövra resten av trädgården :)

Snäckskalsdalen. sa...

Du har fått ihop en fin samling ljusblå blommor och det är som du säger, svårt att det inte drar åt det lila hållet.
Agneta kram

Tant Otteskrufv sa...

Håller tummarna för dina hortesiasticklingar! Den var alldeles underbar i färgen :)

Carita och Bertel sa...

Blå färger i trädgården är så fint och det finns så många nyanser. Vi hade vallört många år i trädgården när vi köpte den men så småningom lyckades jag bli av med dom.
Dom är ju nyttiga i alla fall, man kan göra gödselvatten, som med nässlor. Ha det bra/Carita

Mia sa...

Nunneurten är fantastisk tycker jag, härlig på alla sätt. Lycka till med sticklingen och ha en fin vecka :)

Charlotta sa...

Tack för alla dessa vackra ljusblå blommor. Hortensian är fantastisk och jag håller tummarna för att dina sticklingar tar sig och blommar för dig. :)

Meta sa...

Så mycket vackra och ljusblå blommor du har hos dig. Jag bara njuter och längtar till sommaren
Ha en fin kväll
Kram Meta